Connect with us
Publicitate

Tech

Facebook încearcă să câștige teren în fața TikTok. Aplicația Messenger va fi reintrodusă în platforma dezvoltată de Meta

Publicat

pe

La aproape 9 ani de când Facebook a scos opțiunea de mesagerie din rețeaua de socializare, compania revine la origini. Aplicația Messenger va fi reintrodusă în platforma dezvoltată de Meta, iar utilizatorii nu vor mai trebui să instaleze o aplicație separata pentru a trimite mesaje prietenilor de pe rețeaua socială.

Reprezentanții Facebook au spus că testează capacitatea oamenilor de a-și accesa căsuța de Messenger în aplicația Facebook, iar aceste teste vor fi extinse, în perioada următoare. Dezvoltatorii platformei spun că vor ca utilizatorii să se conecteze ușor și să partajeze conținut, direct în platforma de socializare.

Potrivit playtech.ro, în momentul în care Meta a ales să elimine Messenger din aplicația Facebook, în 2014, se spunea că „obiectivul nostru este să ne concentrăm eforturile de dezvoltare pentru a face din Messenger cea mai bună experiență de mesagerie mobilă posibilă și pentru a evita confuzia de a avea experiențe separate de mesagerie mobilă Facebook”.

Nu este clar dacă Meta are vreun plan de a aduce mesajele înapoi în versiunea de browser mobil a Facebook. În orice caz, o aplicație în minus pe telefon nu are cum să fie ceva rău.

Publicitate

În încercarea de a lua fața chinezilor de la TikTok, Meta încearcă să transforme Facebook, dintr-o aplicație menită să te țină conectat cu prietenii și familia, într-o platformă de divertisment. Practic, încearcă să „facă din Facebook cel mai bun loc pentru descoperirea și partajarea de conținut”, a mai spus șeful Facebook, Tom Alison, într-o postare pe blog.

TikTok le permite deja utilizatorilor să partajeze cu prietenii videoclipurile prin intermediul mesageriei direct încorporate. În concluzie, Meta încearcă să țină pasul aducând înapoi o funcție pe care o avea odinioară, dar pe care alții au luat-o de bună.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes