Connect with us
Publicitate

Social

Facebook a închis 120 de conturi false din România care îl promovau pe Donald Trump

Publicat

pe

Joi seara, Facebook a anunțat că a închis o rețea de circa 120 de conturi false din România, care promova realegerea lui Trump în funcția de președinte al SUA. Potrivit rețelei sociale, persoanele din spatele rețelei se dădeau drept cetățeni americani.

Conform anunțului de pe Facebook, acestea îl promovau pe Donald Trump în vederea realegerii lui. 35 de conturi de Facebook, 3 pagini și 88 de conturi de instagram au fost închise potrivit raportului publicat pe Facebook.

„Activitatea avea originea în România și se concentra pe SUA. Am descoperit această rețea în contextul investigației noastre privind comportamentul suspect, coordonat și neautentic de dinaintea alegerilor din 2020 în Statele Unite”, se precizează în raport.

Persoanele din spatele acestor conturi se dădeau cetățeni americani și amplificau conținutul lor, iar unii dintre ei se ocupau de pagini ai susținătorilor președintelui Trump, precizează compania americană.

Publicitate

„Această rețea publica (conținut, n.red.) despre știrile și evenimentele din SUA, inclusiv despre alegerile care urmează în noiembrie, despre campania lui Trump și sprijinul care ar proveni pentru el din partea persoanelor afro-americane, despre ideologia conservatoare, convingeri creștine și Qanon (o organizație conspiraționistă de extremă-dreapta)”, se arată în raportul Facebook.

În total, în luna iulie, au fost dezactivate peste 1.000 de conturi identificate ca fiind neautentice prin comportamentul lor, având la bază înșelarea publicului în ceea ce privește intenția sau originea lor.

Totodată, raportul publicat pe data de 6 august a arătat faptul că au fost eliminate pentru comportament neautentic aproximativ 798 de conturi de Facebook, 259 de conturi de Instagram, 669 de pagini şi 69 de grupuri.

Într-un final, gigantul social media a anunțat intensifică eforturile pentru combaterea operaţiunilor de dezinformare şi a interferenţelor străine înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes