Connect with us
Publicitate

Economic

Fabrica Sennheiser din Brașov ar putea ajunge în mâinile gigantului american Google. Germanii doresc vânzarea divizei Consumer Audio

Publicitate

Publicat

pe

Sennheiser, una dintre cele mai mari companii din lume când vine vorba de produse audio şi-a anunţat intenţia de a îşi vinde segmentul audio de larg consum. Anunţul a venit marţi, 16 februarie, iar nemţii au declarat că sunt în căutare de partener pentru a vinde businessul Consumer Audio, adică cel de căşti de larg consum şi soundbar-uri.

Publicitate

Odată perfectată vânzarea, Sennheiser va rămâne un brand de produse audio Pro, păstrând ramură de microfoane Neumann şi comunicaţii business. Compania germană vrea şi să îşi crească vizibilitatea în pieţele de căşti şi soundbar-uri, care sunt foarte competitive şi crede că o va face doar cu un investitor puternic. Publicaţia germană Handelsblatt a postat recent un interviu cu cei doi co-CEO, Daniel şi Andreas Sennheiser, în care au indicat motivele din spatele deciziei.

Unul dintre ele ar fi întârzierea cu care compania a intrat pe piaţa căştilor True Wireless, un tren pierdut şi un trend în creştere acum. Sennheiser a avut vânzări record în 2020, a ajuns pe minus după taxe, dobânzi, datorii. În vara trecută povara competiţiei s-a simţit puternic, iar compania a tăiat 650 de joburi la nivel global, ajungand la 2800 de angajaţi. Printre companiile sugerate de experţi în domeniu pentru preluarea Sennheiser Consumer se număra Google.

La Brașov, compania germană asamblează peste 50.000 căști lunar în fabrica din Ghimbav

Publicitate

Activitatea de producţie a Sennheiser în România a început în noiembrie 2018, odată cu demararea primei asamblări de produse în fabrica din Ghimbav, județul Brașov. Fabrica a fost inaugurată oficial în august 2019, investiția totală s-a ridicat la 10 milioane de euro.

În locația din Ghimbav sunt angajați peste 130 persoane care asamblează lunar mai bine de 50.000 căști, în principal modele clasice Sennheiser, precum căştile pentru DJ HD 25, dar şi a produse profesionale precum seria de microfoane fără fir XSW-D. Tot aici se realizează Momentum Wirelles, o cască premium lansată în 2019 la IFA Berlin. În fabrica din Braşov sunt asamblate şi produse profesionale precum căştile HD 300 Pro pentru studio, căştile de monitorizare HD 280 şi seria de microfoane fără fir XSW-D.

Sennheiser este o afacere de familie cu operaţiuni în întreaga lume. Businessul a fost fondat în 1945 de către Fritz Sennheiser într-o fermă din apropierea oraşului Hanovra care se află şi astăzi pe lista sediilor în care compania îşi desfăşoară activitatea. Portofoliul Sennheiser include produse profesionale şi de larg consum.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes