Connect with us
Publicitate

Economic

Fabrica Roman din Braşov a produs doar un camion nou în 2023, o basculantă

Publicat

pe

Publicitate

În 2023 fabrica Roman din Braşov a doar produs camion nou, care e o basculantă 8×4, cu preţ mai mare decât am fi aşteptat. 

Camionul produs acum, în 2023, e un Roman 38.440 VFK cu tracţiune 8×4, cu o sarcină utilă de 24,5 tone. Modelul nu e unul nou, fiind prezent în gamă şi acum 10 ani, dar după un an 2022 cu 0 camioane produse, e primul şi singurul exemplar produs în 2023. Masa proprie a camionului e de 13,5 tone, iar masa maximă admisă e de 38,8 tone, inclusiv personalul din cabină. Volumul benei e de 18 metri cubi. Preţul unui asemenea camion, în funcţie de echipări, oscilează între 200.000 euro şi 300.000 euro, au informat cei de la Roman, transmite piataauto.md.

Specificările pot face preţul să varieze mult, însă, se pare că într-un asemenea interval de preţ se pot cumpăra camioane basculante 8×4 ale oricărei mărci recunoscute.

Camionul Roman produs în 2023 e echipat cu motor de origine MAN, cu 6 cilindri în linie. E un diesel de 10,5 litri, cu o putere de 440 CP şi cuplu maxim de 2.100 Nm. Deci, caracteristicile de putere sunt decente, iar motorul se conformează normelor Euro 5. Cutia de viteze e una manuală, de origine ZF, cu 16+2 trepte, dar acest camion poate primi şi o cutie de viteze automată Allison.

Publicitate

Camionul are sistem de frânare pe două circuite separate, faţă şi spate, cu ABS şi EVB. Cabina are 2 locuri, cu scaune pe suspensie hidraulică, sistem de încălzire şi ventilaţie, sistem de climatizare Webasto, geamuri acţionate electric şi radio cu CD. Dotări moderne de siguranţă lipsesc din listă.

Doar cabina şi punţile sunt fabricate de Roman, iar toate celelalte componente de pe camion sunt importate. Punţile sunt din seria AF 7.5 pe faţă, şi PT.13+PS.13 pe spate, din cele proiectate de mult de inginerii români. Cândva, aceste punţi se dovediseră a fi foarte capabile, şi erau montate pe mai multe modele de camioane fabricate la Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes