Connect with us
Publicitate

Economic

Fabrica de lactate ProdLacta din Braşov, profitabilă în prima jumătate din 2021

Publicat

pe

Publicitate

ProdLacta, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa lactatelor, a înregistrat în S1 2021 un profit net de 441.000 de lei, în scădere cu 49,5% faţă de prima parte a anului trecut, potrivit unor calcule făcute de Ziarul Financiar pe baza datelor publicate în raportul semestrial al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

De asemenea, cifra de afaceri din primul semestru a fost de 56,2 mil. lei, în scădere cu 4,6% faţă de anul trecut, arată datele publice. În raport se mai arată că factorii care ar putea afecta lichiditatea firmei sunt: tendinţa creşterii preţului laptelui de calitate superioară, scăderea puterii de cumpărare a populaţiei şi creşterea preţurilor de achiziţie pentru materialele directe. În 2020, ProdLacta înregistrat o cifră de afaceri de 110 milioane de lei, în creştere cu 10% comparativ cu anul precedent, şi un profit de 1,6 milioane de lei, mai mare cu 33% decât cel din 2019, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Businessul are o istorie de 120 de ani, bazele primei fabrici de prelucrare a laptelui fiind puse în anul 1900 de întreprinzătorul danez Alfred Jensen, stabilit în Braşov, sub numele Jensenischen Molkerei. În 1990 a fost înregistrată ca ProdLacta SA, iar şapte ani mai târziu a fost privatizată.

Producătorul de lactate din Bra­şov lucrează cu 91 de ferme, 12 aso­ciaţii, 15 centre de colectare a lap­telui, din care 5 centre proprii, con­form ultimelor date ale ZF, iar produsele realizate sunt comer­cializate în cele 19 magazine proprii ale firmei, dar şi în retail, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Publicitate

În judeţul Braşov sunt trei com­panii ce produc lactate: Prod­Lacta, companie deţinută majoritar de grupul JLC, Transyl­vanian Lactate, deţinută de grupul cipriot Transylvanian Holdings Cyprus Limited şi Fabrica de lapte Braşov, care produce brandul Olympus, deţinută de grupul Hellenic Dairies Societe Anonyme din Grecia, conform datelor centralizate de ZF dintr-o listă a unităţilor de producţie, colectare şi procesare din industria alimentară a Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes