Connect with us
Publicitate

Economic

Fabrica de chipsuri Chio, din Ghimbav, cumpără 5.000 de tone de cartofi de la unul dintre cei mai mari producători din ţară

Publicat

pe

Grup Șerban Holding, companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, va livra anul acesta 5.000 de tone de cartofi către Intersnack România, pentru gama de chipsuri Chio produse în fabrica Ghimbav. Cele două companii au semnat un parteneriat pe trei ani.

Grup Șerban Holding (simbol BVB: GSH), unul dintre puținii producători agricoli din România ce deține capacitățile necesare de producție, depozitare și livrare a cartofilor pentru chipsuri a semnat un parteneriat cu Intersnack România privind livrarea de cartofi pentru gama de chipsuri Chio produse în România. Parteneriatul inițial are o valabilitate de trei ani, existând posibilitatea, în termenii acordului, de prelungire automată. În cadrul parteneriatului, producătorul urmează să livreze 5.000 de tone de cartofi în primul an, cu un plan ambițios de creștere în următorii ani, economica.net.

Publicitate

În 2022, Grup Șerban Holding a cultivat aproximativ 500 de hectare cu astfel de cartofi.

Având în vedere cererea în creștere pentru chipsuri la nivel global, cultivarea de cartofi pentru chipsuri a devenit o nișă din ce în ce mai atractivă. Chiar dacă producția de astfel de cartofi necesită tehnologii specializate și este mai costisitoare, randamentele obținute și prețul sunt semnificativ mai mari față de culturile clasice de cereale. Comparativ, un hectar de cartofi pentru chipsuri generează aproximativ același nivel de venit realizat de pe patru hectare de cereale sau oleaginoase.

„Producția de cartofi pentru industrializare reprezintă unul dintre diferențiatorii Grup Șerban în domeniul agriculturii din România. Parteneriatul cu Intersnack România reprezintă o nouă oportunitate de a ne extinde afacerea și crește performanța financiară pe termen mediu și lung. Prin intermediul acestui parteneriat, vom putea să asigurăm un flux de venituri stabil și predictibil, ceea ce ne va permite să planificăm investițiile viitoare și să continuăm să dezvoltăm afacerea în mod sustenabil”, a declarat Nicolae Șerban, Președintele Consiliului de Administrație al Grup Șerban Holding.

Publicitate

În 2022, Grup Șerban Holding a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 534,4 milioane de lei, o creștere cu 11% față de 2021, EBITDA de 67,9 milioane de lei, +27% și un profit net de 33,8 milioane de lei, o apreciere cu 10% față de anul 2021.

Acțiunile Grup Șerban Holding sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 28 februarie 2022 și se tranzacționează sub simbolul GSH. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 300 milioane de lei.

Grup Șerban Holding este un grup de firme cu capital românesc care și-a început activitatea în Onești, în 1994. Structura grupului este integrată și are următoarele domenii de activitate: agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și legume, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie, alimentație publică (lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban), distribuție și transport. Misiunea grupului de firme Șerban Holding este aceea de a oferi partenerilor produse și servicii de calitate, de a crea un mediu unde angajații să își poată valorifica la maxim potențialul, și de a dezvolta un brand de încredere pentru România și nu numai.

Intersnack Group este unul dintre cei mai importanți producători europeni de snackuri sărate, având o producție de peste 580.000 de tone. Intersnack este prezent în peste 29 de țări și operează 38 de unități de producție, una și pe piața locală, la Ghimbav, județul Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes