Connect with us
Publicitate

Economic

Fabrica de bere din Braşov se extinde. Ursus a inaugurat o nouă linie de îmbuteliere. Anul viitor va monta o nouă instalație de filtrare

Publicat

pe

Ursus Breweries, cel mai mare producător de bere din România, inaugurează o nouă linie de îmbuteliere, parte a investiției de 50 de milioane de euro în fabrica de bere din Brașov. De asemenea, compania se pregătește să investească într-o nouă instalație de filtrare a berii care va fi operațională anul viitor.  

Ursus Breweries a inaugurat în fabrica din Brașov o nouă linie de îmbuteliere, precum și noi depozite, laboratoare și spații de birouri, care vor contribui la optimizarea capacității operaționale, ca parte a unei investiții strategice de 50 de milioane de euro începute în 2020, anunță compania, transmite economica.net.

Publicitate

„În urmă cu trei ani, am demarat unul dintre cele mai curajoase proiecte de investiții, centrat pe revitalizarea fabricii noastre din Brașov, o unitate cu o istorie îndelungată în comunitatea locală, datând din 1892, precum și locul de origine al berii numărul unu din România – Ciucaș. În ciuda faptului că am întâmpinat situații imprevizibile, care au avut un impact direct și indirect asupra planului nostru de investiții, ne bucurăm că acum noua linie și noile facilități sunt pe deplin operaționale. Sunt mândru de echipa noastră dedicată și de efortul pe care l-au depus colegii mei pentru atingerea acestui obiectiv. În plus, sunt recunoscător pentru încrederea pe care ne-o acordă Asahi Group Holdings,” a declarat Michał Mrowiec, președintele Ursus Breweries.

Un business mai eficient

Noua linie de îmbuteliere se bazează pe tehnologie de ultimă generație și este instalată într-o clădire nou construită. Pentru a permite integrarea acesteia, au fost făcute multiple îmbunătățiri din punct de vedere tehnologic, iar demersul a inclus și diverse lucrări de infrastructură. Pentru a opera mai eficient, Ursus Breweries a construit, de asemenea, și un depozit nou la parterul noii clădiri, care are o suprafață de 1.800 mp, și care este destinat depozitării produselor finite. Un alt depozit de 1.200 mp a fost organizat pentru ambalaje. Alături de acestea, investiția include noi laboratoare, spații de birouri suplimentare și noi facilități pentru cei peste 200 de colegi care lucrează în fabrica de bere.

Publicitate

Investiția a cuprins și o serie de îmbunătățiri care au în vedere componenta sustenabilității, cum ar fi modernizarea instalațiilor de utilități sau creșterea capacității de recuperare CO2, și va fi continuată până în 2024, când fabrica de bere din Brașov va beneficia și de o nouă instalație de filtrare a berii.

Ursus Breweries, parte din Asahi Europe & International,  este cel mai mare producător de bere din România, fiind lider de piață de 8 ani. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Peroni Nastro Azzurro, Kozel, Azuga, Pilsner Urquell, Asahi Super Dry. În prezent, Ursus Breweries deține 3 fabrici de bere: în Brașov, Buzău și Timișoara și o mini-facilitate de producție în Cluj-Napoca.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes