Connect with us
Publicitate

Economic

Fabrica Airbus din Ghimbav se bate cu alte trei companii pentru livrarea de elicoptere de 273 milioane de euro

Publicat

pe

Patru companii au depus oferte la licitația organizată de guvernul român pentru achiziționarea a până la 12 elicoptere pentru serviciul de urgență IGSU pentru un preț estimat de 273 milioane de euro, a informat Economica.net.

Unul dintre ofertanți este Airbus Helicopters, care operează o fabrică în Brașov, la Ghimbav. Airbus a avertizat toamna trecută că va suspenda construcția fabricii sale la Brașov, dacă nu va primi măcar un contract mic.

Guvernul a împiedicat acest lucru prin semnarea unui acord de cooperare și sprijin în scurt timp. Cu toate acestea, Airbus nu a primit încă niciun contract din România și folosește filiala locală pentru a deservi elicoptere bulgare. Un astfel de contract ar face fabrica Airbus din România fezabilă.

Ceilalți ofertanți pentru contractul de 273 mil. Euro sunt Leonardo din Italia, o filială a grupului american Sikorsky (Polskie Zakłady Lotnicze) și o companie înregistrată în Cipru, Exclases Europe Limited.

Publicitate

Valoarea estimată a achiziției variază între 93,5 milioane EUR și 273 milioane EUR, pentru un minim de patru elicoptere și, respectiv, un maxim de 12 elicoptere.

IGSU dorește să achiziționeze două tipuri de elicoptere: elicoptere maritime multifuncționale mijlocii / grele și elicoptere multifuncționale mijlocii / grele pentru teren.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes