Connect with us
Publicitate

Social

Fă-ți temele înainte de a alege medicul stomatolog – de ce trebuie să ții cont

Publicat

pe

Publicitate

Încet – încet, românii au început să înțeleagă că pentru o bună sănătate orală, vizitele regulate la medicul dentist reprezintă un prim pas. Cu toate acestea, mai este nevoie de ceva timp până când vor înțelege că nu este nimic ieșit din comun să mergi la medicul stomatolog măcar de două ori pe an pentru a preveni sau trata din timp anumite probleme. Prin urmare, este important să îți găsești un medic stomatolog bun cu care să colaborezi așa cum trebuie și unde să mergi de fiecare dată fără temeri.

Criterii după care îți alegi medicul dentist

În alegerea unui medic dentist Brasov, de exemplu, trebuie să ții cont de unele criterii, și despre acestea am ales să îți vorbim și noi pe scurt în rândurile de mai jos.

Specializarea și experiența

Pentru a nu fi nevoit să alergi de fiecare dată când este nevoie la mai multe cabinet stomatologice, este important să devii fidel unei clinici sau unui cabinet ale căror servicii includ mai multe specializări, pentru a acoperi procedurile din planul de tratament. De aceea, este o idee bună de a apela la serviciile care sunt oferite de o clinică stomatologică, pentru că aici există mulți doctori cu experiență care acoperă toate specializările. Vrei un implant dentar Brasov? Nicio problemă! Ai nevoie de albire profesională? Tot aici trebuie să ajungi!

Echipamentele de lucru

Este de la sine înțeles că atunci când cabinetul medicului stomatolog este dotat cu echipamente de ultimă generație, și serviciile oferite sunt la cel mai înalt nivel. Tot la acest criteriu, am adăuga noi și materialele stomatologice pe care le utilizează, pentru că și acestea sunt importante. În acest fel durata tratamentului este mult redusă, procedurile sunt mai sigure și exacte, iar aspectul și durabilitatea cresc foarte mult.

Publicitate

Respectarea regulilor de igienă și sterilizare

Stomatologia este un domeniu delicat, ceea ce înseamnă că nu trebuie să se facă rabat la respectarea regulilor de igienă și sterilizare. Nu ezita ca la prima vizită pe care o faci să întrebi despre acestea, și dacă vezi că răspunsul este unul ezitant sau nu răspunde așa cum trebuie, este semnul că trebuie să mergi în altă parte.

Locația și accesibilitatea

Pe cât posibil, ar fi de preferat ca locația cabinetului stomatologic să fie aproape de casa ta, sau măcar serviciu. De asemenea, atunci când nu este posibil asta, vezi care este accesibilitatea cabinetului, dacă există mijloace de transport în comun în apropiere sau locuri de parcare.

Respectarea orelor de programare

Știm prea bine cum stă treaba cu timpul în zilele noastre. Prin urmare, ar trebuie să se respecte orele de programare, pentru că avem cu toții programul nostru bine stabilit. Evident, nu ar trebui să fie o problemă dacă se întârzie ocazional sau se așteaptă foarte puțin, dar ar trebui să nu devină o obișnuință.

Relația cu pacientul

Chiar dacă pare mai mult un clișeu, trebuie să știi că este un criteriu foarte important atunci când îți alegi medicul stomatolog. Ai nevoie de o persoană cu care să comunici bine, astfel încât rezultatul final să fie cel mai bun pentru tine. Și așa ești destul de stresat cu gândul că mergi la dentist, mai ai nevoie și de temeri suplimentare?

Prețuri corecte

De ce să nu recunoaștem, și prețul tratamentelor și procedurilor contează atunci când optăm pentru un anume cabinet stomatologic. Părerea noastră este să nu apelezi la cel mai ieftin, ci la cel care oferă prețurile cele mai corecte. În acest fel, vei avea parte de servicii de calitate, la prețuri care nu vor fi chiar atât de mari. Nici ofertele ”incredibile” nu sunt chiar ceea ce par, să știi!

Recomandări din partea altor persoane

De cele mai multe ori, atunci când suntem în căutarea unui medic stomatolog, ne interesăm pe la rude, prieteni, cunoștințe, colegi de serviciu. Prin urmare, discută cu ei despre experiența pe care au avut-o atunci când au mers la medicul stomatolog, vezi ce le-a plăcut și ce nu. Sau, chiar mai bine, caută și pe internet cabinetele medicale care au cele mai bune recenzii, și în acest fel vei afla și mai multe. Toate aceste mici detalii fac diferența, așa că nu le ignora atunci când vrei să îți găsești medicul dentist potrivit pentru tine!

Foto: Freepik

(P)

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes