Connect with us
Publicitate

Cultural

Expoziție de fotografie subacvatică într-o comună din Covasna, la mai puţin de 50 de kilometri de Braşov

Publicat

pe

Centrul de Cercetări Subacvatice al județului Covasna va inaugura, în vara acestui an, o expoziție de fotografie subacvatică pe tema conviețuirii pașnice dintre om și urs, care va putea fi vizitată timp de o lună, la lacul de la Dalnic, anunță We Radio Sfântul Gheorghe. Ideea îi aparține scafandrului Szabó Kolos, iar fotografiile au fost realizate de ecologul și fotograful de natură Gál László.

Prin intermediul acestui proiect, cei doi și-au propus să le ofere vizitatorilor o imagine de ansamblu despre buna conviețuire între om și aceste animale sălbatice, și despre cum este afectat ciclul de viață al ursului brun în funcție de habitatul în care trăiește.

Expoziția va fi vernisată în primul weekend al lunii iulie, la Berăria subacvatică „MyLake” de la Dalnic, unde va putea fi vizitată în prețul unei ședințe de scufundare.

”Care e legătura între urs și scafandru? Eu, fiind scafandru, mă scufund de multe ori printre rechini, care sunt o specie prădătoare, și sunt foarte multe similarități în ceea ce privește comportamentul uman când vine vorba despre oceanele unde trăiesc rechini și pădurile în care trăiesc urși. De exemplu, nu ai ce căuta în apă la apus și la răsărit de soare, pentru că atunci se hrănesc rechinii, la fel și în cazul urșilor – nu ai ce căuta în pădure în timpul când animalele vânează”, a explicat scafandrul profesionist Szabó Kolos, coordonatorul Centrului de scufundări și al Berăriei subacvatice de la Dalnic.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes