Connect with us
Publicitate

Cultural

Expoziția „O călătorie scrisă pe cămăși”, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului

Publicat

pe

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului îi invită pe brașoveni și turiști, sâmbătă, 17 septembrie 2022, de la ora 12:00, la vernisajul expoziției „O călătorie scrisă pe cămăși” – parte din conceptul expozițional „Ia și cămașa de acasă”.

Publicitate

Fragmente din patrimoniul cultural brașovean, marcat de multiculturalitate, vor fi prezentate într-o nouă expoziție, parte a proiectului „Zilele patrimoniului imaterial brașovean”, cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov. Expoziția invită publicul să se apropie de spiritualitatea arhaică, în încercarea de a descifra mesajul simbolic al creațiilor populare. Fenomenele cosmice, cu împletirea dintre ordine și haos, lumină și întuneric, viață și moarte, devin modele pentru creațiile țăranului român. Mereu în căutare de armonie, acesta citește semnele cusute precum punctul, linia dreaptă și cea ondulată, zig-zag-ul, cercul, rombul, spirala etc., transformându-le în semne astrale, unda apei, soare, vrej, brad, șarpe, pasăre sau alte figuri mitologice.

Proiectul „Zilele patrimoniului imaterial brașovean” accentuează valoarea promovării tradițiilor populare chiar și în spațiul urban, impactul preconizat fiind creșterea gradului de conștientizare a importanței cunoașterii și păstrării tradițiilor locale și creșterea accesibilității turiștilor la cultura românească în forma sa vie și autentică.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes