Connect with us
Publicitate

Eveniment

„Explozia” de infecţii noi cu Covid-19 din SUA închide barurile şi restaurantele din California

Publicat

pe

Nu doar în Europa a crescut accelerat numărul de noi îmbolnăviri cu Covid-19. Bilanţul de 52.898 de noi infecţii în ultimele 24 de ore este un nou record stabilit de SUA de la începutul pandemie de Covid-19, după cum arată AFP citând universitatea americană Johns Hopkins. Cu aceste noi îmbolnăviri SUA au ajuns la numărul total de 2,7 milioane de cazuri detectate, iar în ultima zi numărul deceselor a fost de 706, totalul atingând 128.028 morţi în acest moment, scrie digi24.ro.

Dacă până acum exista focarul din New York, iată că în ultima perioadă au apărut focare şi în Houston (Texas) şi Phoenix (Arizona).
Unele state americane care se pregăteau să impună măsuri de relaxare au fost determinate de noua creştere de infecţii să amâne această decizie, ba mai mult în California restaurantele, barurile, sălile de cinema şi muzeele vor fi închise pentru cel puţin 3 săptămâni.
Sunt vizate regiunea oraşului Los Angeles şi cea mai importantă parte a Californiei de sud şi centru, precum şi zonele unde se află Silicon Valley şi capital Sacramento.

Trump: „măştile sunt un lucru bun. Aş purta şi eu una dacă ar fi nevoie”

Până şi preşedintele American, Donald Trump care a fost mai greu de înduplecat pentru a respecta regulile de distanţare fizică sau de a purta mască a afirmat la o întâlnire cu presa desfăşurată miercuri că nu ar avea nici o problemă să poarte una. „Nu aş avea nici o problemă, dacă aş fi într-o situaţie de proximitate cu oamenii aş face asta, dar în cea mai mare parte a timpului nu sunt în această situaţie”, a declarat preşedintele american, precizând totodată că cei cu care s-a întâlnit au fost testaţi înainte.

Publicitate

Acesta a încheiat pe un ton optimist, spunând că este de acord cu purtarea măştilor pentru că „măştile sunt un lucru bun” şi că are convingerea că „vom rezolva problema coronavirusului cu bine. Cred că la un moment dat el va dispărea şi mai cred că vom avea un vaccin în curând”.

foto: lamag.com

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes