Connect with us
Publicitate

Social

Expertul în sănătate, Răzvan Cherecheș, avertizează despre pericolul COVID, care ne pândește la finalul verii

Publicat

pe

Tulpina Delta face ravagii în toată lumea, fiind responsabilă pentru explozia cazurilor de COVID-19. În Israel, situația epidemiologică pare să fie scăpată de sub control de autorități, deși un procent semnificativ din populație s-a vaccinat. Nici în Germania lucrurile nu stau mai bine, astfel că numărul cazurilor cu tulpina mutantă s-a triplat în ultimele două săptămâni.

Publicitate

Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul care îi pândește pe români la finalul verii.

Ce pot păți persoanele care nu sunt vaccinate
Fostul consilier onorific al Ministerului Sănătății a făcut pe pagina sa pe Facebook un apel la cetățeni care nu s-au vaccinat. Potrivit specialistului în sănătate publică, această categorie de persoane este mult mai expusă să se infecteze și să dezvolte o formă gravă cu tulpina Delta.

„Numărul de cazuri noi a început să crească în Israel, datorită tulpinii Delta. Datorită faptului că peste 60% din populația adultă din Israel este complet vaccinată, numărul de internări și decese nu a crescut – cazurile noi au simptome ușoare sau moderate atunci când tulpina Delta va deveni majoritară și la noi (cel mai probabil din august încolo), cei nevaccinați vor fi loviți puternic – vom vedea o creștere a numărului de internări și decese din rândul populației nevaccinate.

Publicitate

Singura modalitate de protecție împotriva tulpinii Delta este vaccinarea”, scrie Răzvan Cherecheș pe Facebook.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes