Connect with us
Publicitate

Social

„Există ricul să revenim la carantină, dar cel mai mare risc este viaţa omului”

Publicat

pe

Într-un interviu acordat pentru ziarul „Adevărul”, citat de rfi.ro, Dr. Virgil Musta, medic primar de boli infecţioase, şef de secţie şi coordonator COVID la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, avertizează că suntem la nivelul cifrelor care se înregistrau în perioada cea mai fierbinte a pandemiei inițiale.

Publicitate

Numărul mare de cazuri diagnosticate în ultima vreme în întreaga țară arată că nu prea ne pasă de regulile de distanțare socială. Și asta ne va costa.

Întrebat dacă riscăm din nou carantina, medicul Virgil Musta a opinat: „Nu ştiu care vor fi măsurile luate de responsabilii guvernamentali, dar există şi riscul acesta. Riscul cel mai mare, în schimb, este viaţa omului. Pentru că numărul de decese este direct proporţional cu numărul de cazuri, peste tot în lume. Deci, când sunt foarte multe cazuri, o proporţie de 5% decedează”.

Cât despre ce urmează, infecționistul Virgil Musta crede că numărul de cazuri va creşte.

Publicitate

„Să sperăm însă că vom putea stopa la timp aceste cazuri, ca să nu ajungem în situaţia Italiei, a Franţei sau a Spaniei, sau a SUA care, exact din acest motiv, au avut sistemele de sănătate copleşite. Sisteme care sunt mult mai performante şi cu o capacitate mai bună decât a noastră. Toate acestea se întâmplă de fapt, în defavoarea pacientului. Pacienţii vor avea de suferit de pe urma tuturor acestor nerespectări ale regulilor, pentru că ei se vor îmbolnăvi”, susţine medicul timişorean.

foto: gsp.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes