Connect with us
Publicitate

Eveniment

Exercițiu NATO al Forţelor pentru Operaţii Speciale la Cincu, în judeţul Braşov

Publicitate

Publicat

pe

Operațiunea se desfășoară în intervalul 2 – 13 mai, are loc simultan în 15 țări europene, sub coordonarea Comandamentului Statelor Unite pentru Operaţii Speciale în Europa.

Publicitate

Vor fi implicați peste 700 de militari români, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice terestre, aeriene și navale, împreună cu circa 100 de militari străini din țări aliate sau partenere .

Astfel de exerciții se vor desfășura și în județele Mureș și Brașov, mai precis în zone din vecinătatea localităţilor Târgu Mureş, Sângiorgiu de Mureş, Reghin și la Cincu.

„Exerciţiul ”Trojan Footprint 22” este planificat şi coordonat de Comandamentul Statelor Unite pentru Operaţii Speciale în Europa şi oferă unităţilor implicate ocazia de a-și testa şi demonstra tactici, tehnici şi proceduri de tip ”multi-domain” caracteristice militarilor din Forţele pentru Operaţii Speciale. Timp de 2 săptămâni, peste 800 de militari români și străini, însoțiți de tehnică de luptă terestră, aeriană şi navală se antrenează pe baza unui scenariu fictiv, dar în același timp adaptat posibilelor amenințări operaționale ce au ca finalitate creșterea securității regionale în special în zona Mării Negre.”, a spus ofițerul de relații publice al Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale Române, mr. Alexandru Ivanof pentru Radio Tg.Mureș

Publicitate

Exercițiul Junction Strike 22 este cel mai important exercițiu multinațional și interinstituțional, organizat și desfășurat anual de Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale din Armata României.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes