Connect with us
Publicitate

Social

Executare silită la Grădinița 13 din Brașov. Părinții au fost anunțați că nu li se va mai permite accesul pe terenul unității de învățământ

Publicitate

Publicat

pe

Haosul de la Grădinița numărul 13 din Brașov nu se oprește. După ce municipalitatea a anunțat că vrea să cumpere clădirea și terenul pe care se află unitatea de învățământ, acum cadrele didactice și părinții s-au trezit cu un anunț de executare silită care va avea loc chiar astăzi.

Publicitate

„Bună ziua, dragi părinți! Cu toate că s-a anunțat că municipalitatea intenționează să cumpere imobilul și terenul aferent grădiniței noastre, s-a emis Decizie de executare silită pentru 10.05.2022, orele 14. Aceia dintre dumneavoastră care aveți posibilitatea vă aștept la grădiniță, la orele 14. Director Prof. Carmen Băcanu”, este mesajul transmis părinților de către conducerea instituției.

Practic, începând de astăzi terenul pe care a fost amenajat locul de joacă din curtea grădiniței nu va mai putea fi folosit și există posibilitatea ca proprietarul să restricționeze accesul în clădire, așa cum s-a mai întâmplat în urmă cu mai bine de doi ani.

În urmă cu o săptămână primăria Brașov anunța că vrea să cumpere terenul de 659 de metri pătrați, dar și clădirea în care funcționează grădinița. Problema autorităților era faptul că proprietari au cerut o sumă mult mai mare decât evaluările făcute de specialiști, iar edilii au anunțat că vor continua negocierile.

Publicitate

„Deși persoana care îi reprezintă pe cei doi proprietari a fost invitată astăzi la primărie pentru a discuta asupra prețului, aceasta a refuzat să dea curs invitației, în condițiile în care municipalitatea este pregătită să accepte prețul rezultat din cele două evaluări și are fondurile necesare prevăzute în buget. Conform evaluării realizate de proprietari, valoarea totală a imobilului (valoarea de piață recomandată) este de 564.000 de euro, fără TVA, din care valoarea construcției este de 402.545 de euro, iar valoarea terenului este de 161.455 euro. Totodată, reprezentantul proprietarilor a comunicat primăriei că de la momentul la care a transmis prima ofertă de vânzare valoarea proprietăților similare a crescut cu 3,7%, ceea ce înseamnă că valoarea întregii proprietăți, construcție și teren, actualizată, este de 584.120 de euro, la care se adaugă TVA. Valoarea rezultată în urma expertizei realizate la comanda primăriei este de 554.000 de euro, fără TVA, pentru ambele imobile, cu precizarea că evaluatorul independent a stabilit și un preț maxim la care pot fi achiziționate clădirea și terenul”, spuneau săptămâna trecută reprezentanții Primăriei Brașov.

Contractul de vânzare-cumpărare se va încheia după ce proprietarul clădirii va finaliza procedurile de intabulare, având în vedere faptul că, la acest moment, construcția nu este intabulată. Grădinița 13 de pe strada Agrișelor funcționează într-un clădire proprietate privată, pe care municipalitatea a închiriat-o, în anul 2021, pentru o perioadă de 10 ani, după ce în anul 2020 instanța de judecată a obligat administrația publică locală să restituie în natură acest imobil.

În ceea ce privește terenul, acesta este tot proprietate privată, titular fiind o altă persoană decât cea care deține clădirea. Deoarece proprietarul terenului a încercat să îngrădească accesul copiilor spre grădiniță, primăria a obținut, în instanță, o hotărâre executorie prin care îl obligă pe proprietar să permită accesul, până la soluționarea litigiului care are ca obiect constituirea dreptului de servitute de trecere.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes