Connect with us
Publicitate

Economic

Eusebiu Guțu, deţinătorul Chemgas Slobozia, a cumpărat Nitroporos Făgăraş

Publicat

pe

Eusebiu Guţu, deţinătorul Chemgas Slobozia şi Pambac Bacău a achiziţionat prin Nitramonia BC SRL, activele fostului combinat chimic de la Făgăraş. Nitroporos a fost vândută de un lichidator judiciar băcăuanului Eusebiu Guţu pentru suma de 8,2 milioane euro.

Publicitate

După declararea falimentului, activele Nitroporos Făgăraş au fost evaluate anul trecut la 16,4 milioane euro. În cadrul unei licitaţii publice s-au obţinut 8,2 milioane euro atât pentru  pentru activele fostului combinat de îngrăşăminte din Făgăraş, cât şi pentru activele punctului de lucru Făgăraş ale Gladwell Energy. Ambele companii se aflau pe aceeaşi platformă industrială.

Nitroporos făcea parte din grupul InterAgro, deţinut de omul de afaceri Ioan Niculae.

„Expert Insolvenţă SPRL filiala Bucureşti, în calitate de lichidator judiciar al societăţii Gladwell Energy în faliment, şi al Nitroporos – în faliment, anunţă că activele din patrimoniul Gladwell Energy şi din patrimoniul Nitroporos aflate pe platforma fostului combinat chimic din Făgăraş au fost valorificate în cadrul licitaţiei publice la preţul de 8,2 mil. euro“, aflăm dintr-un comunicat de presă remis de Expert Insolvenţă.

Publicitate

Expert Insolvenţă SPRL are în portofoliu peste 700 de societăți în procedura de observație, reorganizare, lichidare judiciară sau voluntară, din care, la august 2023, mai mult de 500 de proceduri sunt închise.

Achiziţiile lui Eusebiu Guţu în câteva cuvinte

Compania  Nitroporos  fusese înfiinţată în 2008 după o lichidare voluntară şi vânzarea celor 5 societăţi de pe platforma fostei S.C. Nitramonia S.A.: – S.C. Nitrofertilizer S.A., S.C. Nitroexplosives S.A., S.C. Nitroservice S.A., S.C. Nitrocontrol S.A., S.C. Nitrotrans S.A. Produsele cu care Nitroporos s-a adresat pieţei au fost în principal îngrăşăminte şi produse azotoase, dar şi  produse chimice anorganice, explozibili, şi alte produse din material plastic.

Societatea Gladwell Energy a fost înfiinţată în 2010, având ca obiect de activitate producţia de energie electrică,

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes