Connect with us
Publicitate

Social

Europarlamentarul Siegfried Mureșan cere explicaţii ministrului Sănătăţii cu privire la excluderea noului Spitalul de Pneumologie și Boli Infecțioase Brașov de pe lista pentru finanţare PNRR: „Spitalul din Brașov era și este eligibil pentru această finanțare”

Publicat

pe

Spitalul de Pneumologie și Boli Infecțioase Brașov era și este eligibil pentru finanțarea din PNRR, iar Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ar trebui să explice de ce el nu mai este pe listă. Cel puțin asta susține europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Publicitate

„Nici eu nu înțeleg acest lucru și ministrul sănătății trebuie să ne explice. Eu știu următorul lucru, în anul 2020, când a fost înființat mecanismul european de redresare și reziliență, din care a fost finanțat PNRR-ul, eu l-am negociat în Parlamentul European și am negociat condițiile de eligibilitate astfel încât spitalele din România, inclusiv spitalul din Brașov, să fie eligibil ca atare. Primul lucru pe care îl spun: spitalul din Brașov era și este eligibil pentru această finanțare. Doi la mână, am negociat atunci legislația în felul următor, mecanismul era inițial prevăzut să fie în vigoare 3 ani de zile, am negociat legislația spunând că proiectele trebuie să înceapă în primii 3 ani, dar mai capătă încă 3 ani de zile, timp pentru finalizare. Ca atare, termenul final pentru încheierea oricărei lucrări finanțate din PNRR este 31 decembrie 2026”., a spus Siegfried Mureșan, conform Radio România Braşov FM.

Reamintim că în septembrie, Executivul trimitea la Bruxelles, la Comisia Europeană, o cerere de modificare a PNRR, iar printre modificări era si tăierea unor granturi de 740 de milioane de euro pentru infrastructură spitalicească nouă și existentă.

Ulterior, Alexandru Rafila anunța că proiectele celor 27 de spitale care ar fi urmat să fie construite prin PNRR, inclusiv cel din Brașov, se vor face până în 2027, cu accesarea unor împrumuturi sau a altor finanțări.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes