Connect with us
Publicitate

Social

Europa se pregătește de un nou lockdown. Germania, Franța, Belgia, Cehia, Suedia și Italia iau noi măsuri din cauza creșterii alarmante a cazurilor de coronavirus

Publicat

pe

Numărul deceselor cauzate de coronavirus în Europa a crescut în ultima săptămână cu 40%, scrie CNBC. De aceea, autorităţile din Germania şi Franţa plănuiesc să lanseze un nou set de restricţii, scrie MEDIAFAX.

Publicitate

Cancelarul Angela Merkel a avut miercuri o întâlnire cu premierii celor 16 landuri germane, unde au decis închiderea restaurantelor şi barurilor începând cu 1 noiembrie. Şcolile şi grădiniţele vor rămâne deschise, iar oamenii vor putea ieşi în public doar cu membrii familiei.

În Franţa, unde autorităţile au înregistrat zilnic 50.000 de cazuri, preşedintele Emmanuel Macron a declarat: „Am decis că este nevoie ca începând de vineri să fie reinstituită carantina pe întreg teritoriul naţional. Şcolile vor rămâne deschise, munca va putea continua, centrele pentru vârstnici vor putea fi vizitate. La fel ca în primăvară, veţi putea ieşi din case pentru a merge la lucru, pentru a merge la medic, pentru a oferi asistenţă unui apropiat, pentru a merge la cursuri sau pentru a lua aer în apropiere de casă. Revenim la declaraţiile pentru părăsirea domiciliului. Barurile şi restaurantele rămân închise”.

Măsurile nu vor fi la fel de severe precum cele aplicate în lunile martie şi aprilie, dar impactul economic va şterge o bună parte din creşterile înregistrate de-a lungul verii, iar şansele unei recesiuni duble vor creşte semnificativ.

Publicitate

Nou record negativ în Italia – Aproape 25.000 cazuri miercuri

Italia a înregistrat un nou record de infectări cu coronavirus. Sunt 24.991 de infectări noi într-o singură zi. Un alt record absolut este înregistrat la teste: 198.952, cu 24.000 mai multe față de marți. Au murit 205 pacienți, față de 221 marți, iar în terapie intensivă au mai ajuns 125 de bolnavi, în ultimele 24 de ore. În total la ATI sunt 1.536 de bolnavi. În acest moment sunt înregistrate 276.457 persoane cu coronavirus, din care 259.940 sunt izolate acasă.

Italia a înregistrat un record și la testele făcute în ultimele 24 de ore în Italia. Conform datelor Ministerului Sănătății, s-au făcut 198.952 de teste, cu 24.000 mai multe decât marți. Rata de infectare față de vindecare a crescut mult în ultimele zile: în 20 octombrie erau 142.739 persoane infectate față de 255.005 vindecate. În 25 august, de exemplu, infectații erau 19.714 în comparație cu 206.015 vindecați.

Lombardia a înregistrat, de asemenea, un record: sunt 7.558 cazuri noi de coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră avută vreodată de regiune. Urmează Piemonte cu peste 2.800 de cazuri, Campania cu 2.427 și Veneto cu 2.123 noi cazuri. Regiunea cu cea mai mică creștere este Molise, cu 19 cazuri.

Situație îngrijorătoare în Suedia

Publicitate

Suedia înregistrează un nou record de contaminări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Sunt 1.980 cazuri noi de coronavirus, conform Agenției Suedeze de Sănătate. Au fost și nouă decese, potrivit agenției ANSA.

Suedia, singura țară care nu a implementat blocaje împotriva pandemiei are o rată de deces pe cap de locuitor mult mai mare decât vecinii din nord, dar mai mică decât cea a unor țări europene, precum Spania și Anglia.

Guvernul suedez a anunțat recent, potrivit „The Local”, că vârstnicilor nu li se mai recomandă autoizolarea. Guvernul a motivat acest lucru cu de rata mai scăzută a infectărilor și cu impactul izolării asupra sănătății mentale

Cehia și Belgia, afectate de valul doi

Cehia este una dintre cele mai afectate țări de al doilea val pandemic. Aici, noul lockdown intră în vigoare de miercuri seară. Între orele 21.00 și 05.00, nimeni nu va mai ieși din casă. Școlile au fost închise, iar la magazinele alimentare se introduc restricții de funcționare, duminica fiind închise.

Și autoitățile din Belgia se gândesc să ia noi măsuri, fiind vorba chiar de o carantină la nivel național.

Publicitate

Sursa: MEDIAFAX

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes