Connect with us
Publicitate

Sport

Etapele de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile de la Râșnov se va desfășura în nocturnă

Publicat

pe

Publicitate

Etapele de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile ce vor avea loc și anul acesta la Râșnov se vor desfășura, în premieră pentru țara noastră, în nocturnă.

Organizatorii trebuie să creeze infrastructura necesară.

“Acuma se montează schelele pentru nocturnă și de abia pe data de 9 – când vin oficialii de la Federația Internațională, să vadă exact zăpada, aranjamentele, reglajele de la nocturnă – începe controlul la zăpadă și reglajul pentru nocturnă”, a precizat secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon, Puiu Gaspar.

Pe de altă parte, Consiliul Județean a aprobat, astăzi, sprijinul financiar cerut de Primăria Râșnov și de Federația Română de Schi Biatlon, transmite Radio România Braşov FM.

Publicitate

Suma de 565.000 de lei va fi alocată pentru competițiile sportive de la Râșnov.

„Federația Internațională de Schi nu a mai permis organizarea unor astfel de etape decât în nocturnă, ținând cont de faptul că perioada de zi este foarte scurtă, în luna februarie, pot apărea situații în care bate vântul și competiția poate fi întreruptă. Mai mult decât atât, toate aceste competiții sunt făcute pentru sportivi, în primul rând, dar și pentru publicul de la nivel mondial. În perioada de zi, mulți sunt la serviciu, iar seara au șansa să vadă în direct aceste evenimente sportive. Și în felul acesta există și un interes mai mare din punct de vedere al rating-ului televiziunilor care vor prelua acest eveniment”, a explicat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Cei mai buni săritori cu schiurile vor ajunge în România în weekendul 16-19 februarie, când sunt programate etape la feminin, masculin și Super Team.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes