Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Etapa națională a Olimpiadei de Matematică pentru clasele VII-VIII se va desfăşura la Braşov. A fost mutată de la Târgu Jiu, unde liceul în care trebuia să se ţină a fost afectat de cutremur

Publicat

pe

Locul de desfășurare al etapei naționale a Olimpiadei Naționale de Matematică (ONM) 2023, pentru elevii de clasele a VII-a și a VIII-a, programată inițial în Târgu Jiu, în săptămâna 10-14 aprilie, a fost schimbat, potrivit unei erate publicate de Ministerul Educației joi, 2 martie, pe site-ul instituției, edu.ro. Probele se vor desfășura în Brașov, iar decizia de a aloca alt oraș olimpiadei s-a luat pe fondul activităților seismice din zona Gorj, începute la mijlocul lunii februarie, spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj EduPedu.ro.

Conform eratei, naționalele de Matematică pentru clasele V-VI și IX-XII rămân în perioadele și orașele stabilite inițial: 10-13 aprilie, Slobozia (județul Ialomița), respectiv 10-14 aprilie, Craiova (județul Dolj). Modificări mai apar și la etapa națională a Olimpiadei de Pregătire sportivă teoretică: se va susține la Târgoviște. Etapa națională a Olimpiadei de Protecția mediului (aria curriculară Tehnologii) este și ea vizată de schimbarea orașului: Alexandria (Teleorman) în loc de Târgu-Jiu.

Reprezentanții ISJ Gorj au transmis EduPedu.ro că, în ceea ce privește etapa Olimpiadei Naționale de Matematică, aceasta urma să se desfășoare în clădirea Colegiului Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, acum parțial afectată de cutremur. ”Decizia de mutare a celor trei olimpiade de la Târgu Jiu, Gorj, în alte județe, s-a luat de către Ministerul Educației, avându-se în vedere contextul seismic actual. Siguranța fizică a elevilor și profesorilor, precum și confortul psihic al elevilor și părinților sunt primordiale”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, Ionuț Catrina, pentru EduPedu.ro.

Amintim că și județeana olimpiadei naționale de biologie este mutată – pe 12 martie, duminică, în loc de 11 martie 2023, potrivit unei erate dată de Ministerul Educației (ME) luna trecută. Conform calendarelor oficiale anunțate acum o lună, pe 11 martie se mai organizează în țară județene pentru olimpiadele naționale de matematică, limba engleză, limba franceză.

Publicitate

Nu este prima schimbare sau întârziere în ceea ce privește coordonarea organizării olimpiadelor și concursurilor școlare naționale din acest an școlar. Pe 3 februarie, ME a publicat o erată prin care anunța că etapa județeană de Fizică este mutată duminică, 5 martie și că faza națională la Informatică se va ține în 1-5 aprilie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes