Connect with us
Publicitate

Social

Este sezonul grevelor, în România. Angajații din Ministerul Transporturilor au intrat în grevă japoneză

Publicat

pe

Angajații Ministerului Transporturilor au intrat astăzi în grevă japoneză, nemulțumiți de nivelul salariilor lor, dar și de anumite drepturi sociale neprimite. Practic, timp de două ore, angajații instituției au purtat la mâini banderole albe pentru a-și arăta nemulțumirea față de problemele cu care se confrunta.

Potrivit clubferoviar.ro, protestul este reprezentativ pentru peste 300 de angajați ai Ministerului reprezentând aproximativ 60% din total. Există două sindicate în această instituție. Reprezentanți ai mișcării de protest spun că aceasta nu este o acțiune pe linie sindicală și care se va întenți dacă revendicările nu sunt îndeplinite.

Ce doresc angajații în grevă japoneză:

  • acordarea unei majorări de 15% a salariului de bază pentru complexitatea muncii;
  • punerea în executare a unor hotărâri judecătorești definitive și stabilirea salariului de bază pentru toți angajații ministerului cu respectarea ierarhiei pe orizontală și verticală prin raportare la salariul maxim aflat în plată în instituție;
  • calcularea sporului pentru condiţii vătămătoare în cuantum de 15%, prin raportare la salariul aflat în plată, calcularea aşa cum este prevăzut în ordinele de numire în funcţie;
  • aducerea MTI pe aceiași linie cu ministerele MMAP și MDR, ca ministere care desfășoară activități suport pentru sistemul de management și control al utilizării fondurilor externe europene, având în vedere că, în prezent, MTI este atât organism intermediar cât și autoritate de management, respectiv coordonator de reformă și investiții în cadrul PNRR la nivel național, în domeniul transporturilor;
  • calcularea indemnizaţiei de hrană prin raportare la salariul minim brut pe ţară actual;
  • deblocarea posturilor;
  • creșterea valorii unui voucher de vacanță la 3.000 de lei, echivalentul unui salariu minim brut pe economie;

Nivelul foarte scăzut al salariilor din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, comparativ cu salariile altor ministere/instituții publice, a condus la migrarea personalului de specialitate, format, cu experiență în domeniu, spre instituțiile cu un nivel de salarizare superior și la un disconfort psihic major al celor rămași.

Publicitate

Conform regulilor elementare de management al resurselor umane nu se poate obține performanță cu un personal subdimensionat și profund nemulțumit pecuniar.

De asemenea, nivelul foarte redus de salarizare din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a condus la vacantarea unui număr foarte mare de posturi care nu s-au ocupat din cauza neprezentării la concursurile organizate de minister pentru ocuparea posturilor vacante.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes