Connect with us
Publicitate

Administrație

Este scandal în consiliul local Făgăraș. Primarul cere excluderea a 10 consilieri

Publicat

pe

Cele mai importante proiecte din Făgăraș bat pasul pe loc pentru că nu are cine să le aprobe. Mai mulți consilieri locali ai partidelor aflate în opoziție au lipsit în repetate rânduri de la ședințele de consiliu, iar acum primarul Gheorghe Sucaciu vrea să îi excludă din forul decizional.

Prima întrunire ordinară a consiliului local a fost programată pe 31 august 2021, dar atunci consilierii din opoziție s-au abținut sau au refuzat să voteze mai multe proiecte de hotărâri. Primarul Făgărașului a convocat o altă ședință de îndată pentru miercuri, 1 septembrie, dar numai cinci aleși au răspuns „prezent”. În aceeași zi, Gheorghe Sucaciu a mai convocat o nouă întrunire, dar nici la aceasta nu s-a întrunit cvorumul necesar.

„În această dimineață am demarat demersurile pentru excluderea mai multor persoane din Consiliul Local. Zece consilieri locali ai PNL, USR PLUS, PSD și PRO România au lipsit nemotivat de la trei ședințe extraordinare pe care le-am convocat de îndată astăzi și ieri. Este o situație fără precedent în administrația publică din Făgăraș. În cursul zilei de astăzi vom formula o adresă prin care solicităm un punct de vedere în acest sens din partea Instituției Prefectului, apoi vom continua procedurile prevăzute de lege. Astfel, locurile urmează să devină vacante și vor putea fi ocupate de către următoarele persoane de pe listele fiecărui partid”, a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul municipiului Făgăraș.

Aprobarea proiectelor de hotărâre este vitală pentru administrația publică din Făgăraș. În aceste ședinte de consiliu local ar trebui votate proiecte pentru funcționalitatea serviciior din oraș, dezvoltarea infracstucturii, funcționarea pieței agroalimentare, construirea unei creșe, dotarea cu incubatoare a Spitalului Municipal Făgăraș sau plata firmei care execută lucrările pentru închiderea gropii de gunoi.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes