Connect with us
Publicitate

Turism

Este oficial! Telecabina din Sinaia a intrat în proprietatea primăriei. Turiștii vor avea un skipass unic pentru toate pârtiile din stațiune

Publicat

pe

Primăria Sinaia a anunțat că a fost semnat contractul de preluare a telecabinei și a instalațiilor de transport pe cablu care o deservesc. La nivelul stațiunii Sinaia va fi implementat un skipass unic pentru toate cele 11 instalații de transport pe cablu, scriu jurnaliștii observatorulph.ro.

Contractul de preluare a telecabinei, dar și a instalațiilor de transport pe cablu care o deservesc, a fost semnat de către reprezentanții Societății de Transport Public Sinaia. Valoare tranzacției a fost de 2 milioane de euro.

Conform datelor tehnice prezentate de Primăria Sinaia, telecabina dublă spre Cota 1400 a fost construită în 1970 și are o capacitate de transport de 350 persoane/h, lungimea traseului fiind de 2.328 m.

Cel de-al doilea traseu pleacă de la Cota 1400 şi ajunge la Cota 2000, având o lungime de 1.945. Telegondola Sinaia are de asemenea 2 tronsoane.

Publicitate

Tronsonul 1000-1400 al Gondolei Sinaia porneste din cartierul Furnica, ajungând la Cota 1400. A fost dat in funcțiune în decembrie 2007, are 34 de gondole, fiecare putând transporta cel mult 8 persoane. Lungimea traseului este de 1312 m. Capacitatea maximă de transport este de 1700 persoane/ oră.

Tronsonul 1400-Cota 2000, Gondola Carp, are 42 de gondole a câte opt locuri, o capacitate de transport de 1.500 persoane/ ora și un traseu cu o lungime de 2.000 de metri. Gondolele sunt prevăzute cu buzunare exterioare pentru asezarea schiurilor și plăcilor de snowboard.

Autoritățile locale au anunțat că, la Sinaia, zilele acestea va fi implementat un skipass unic.

„Cea mai bună veste pe care o puteam da la startul noului sezon de schi, întârziat din cauza condițiilor meteo, este aceea ca iubitorii muntelui se vor bucura de toate instalațiile de pe domeniul schiabil sinăian în baza unui singur skipass care va fi implementat în următoarele câteva zile. Cartela unică va fi valabilă atât la Telecabină și Gondolă, cât și pe toate instalațiile pe care le deservesc: teleschiuri, telescaune și bandă”, Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, citat de aceeași sursă.

Prin achiziționarea unui skipass, care costa 230 de lei, schiorii vor avea la dispoziție 11 instalații de transport pe cablu, respectiv două telecabine, două telegondole, patru telescaune, două teleschiuri și o bandă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes