Connect with us
Publicitate

Social

Este oficial! Regele Charles și Regina Camilla vor veni în România. Vizita din data de 2 iunie a fost confirmată de premierul Nicolae Ciucă

Publicat

pe

Liderul PNL şi prim-ministrul Nicolae Ciucă a precizat că regele Charles al III-lea va vizita România, pe 2 iunie, fiind o activitate inclusă pe agenda guvernamentală. Premierul a adăugat că oficialul britanic va avea o întrevedere şi cu preşedintele Klaus Iohannis, anunță news.ro.

„Este o activitate care este planificată, este pe agenda guvernamentală. Suntem parte la programul care va fi la nivelul Preşedintelui României şi aşa mai departe”, a explicat Nicolae Ciucă, întrebat marţi la finalul BPN al PNL, dacă a fost informat de vizita Regelui Charles al III-lea în ţara noastră, pe 2 iunie.

Întrebat câte zile va sta Regele Charles al III-lea în România, premierul a răspuns: „Nu ştiu să vă spun”.

Regele Charles al III-lea va veni în România în data de 2 iunie, au precizat surse oficiale pentru News.ro, acesta urmând să facă o vizită şi la reşedinţa sa de la Viscri.

Publicitate

Regele Charles al III-lea va sosi în România în data de 2 iunie şi va fi primit la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit surselor citate, acesta nu va fi însoţit de Regina Camilla, soţia sa. Ultima vizită a Alteţei Sale Regale Charles, pe atunci Prinţ de Wales, a avut loc în luna mai 2022.

În urmă cu aproape două săptămâni, preşedintele Klaus Iohannis a participat la ceremonia încoronării Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea şi a Reginei Camilla, la Westminster Abbey.

Regele Marii Britanii este cunoscut pentru promovarea României și pentru faptul că este un mare admirator al Transilvaniei, regiune în care deține proprietăți. Casa deținută de Regele Charles la Viscri, numită în continuare Casa Prințului de Wales din Viscri, este o casă tradițională săsească care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Casa a fost redeschisă pentru vizitare începând cu data de 1 aprilie.

Proprietatea găzduiește două noi expoziții speciale: expoziția „Cos pentru o cauză” a asociației Semne Cusute și cea de obiecte ceramice „Învelitoarea istorică – Paradigma restaurării”, pe lângă expoziția permanentă de artă și carte botanică ”The Transylvania Florilegium”, conform unui comunicat de presă.

Casa Prințului de Wales din Viscri este o destinație populară pentru turiștii care vizitează Transilvania și oferă ocazia de a descoperi tradițiile și cultura locală. Vizitatorii pot explora casa și grădinile sale, pot admira colecția de artă și pot participa la diverse evenimente culturale organizate aici.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes