Connect with us
Publicitate

Eveniment

Este oficial! Procurorii confirmă că primarul din Jibert a murit în urma bătăii încasate de la un consilier local. Viceprimarul comunei a încercat să îl oprească pe consilier să nu mai lovească

Publicat

pe

Publicitate

Decesul primarului din Jibert a fost provocat de o peritonită, în urma loviturilor primite în casa consilierului local Buta Gheorghe. Asta a stabilit raportul medico-legal, motiv pentru care dosarul de cercetare penală a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov. Potrivit prim-procurorului șef chiar în aceste momente se fac audieri, urmând, cel mai probabil ca inculpatul să fie propus pentru arestarea preventivă. 

Încă de la aflarea veștii că primarul comunei Jibert a încetat din viață, locuitorii comunei au privit cu suspiciune decesul, mai ales că au auzit că în noaptea zilei de joi, 24 martie, primarul a fost agresat fizic în locuința consilierului local Buta Gheorghe, Dacă inițial dosarul era pentru moarte suspectă, autopsia realizată a clarificat cauza decesului: leziuni interne, urmate de peritonită. Totul în urma agresiunii fizice, transmite fagarasultau.ro.

„Joi, în 24 martie, pe la orele 23.00, la domiciliul inculpatului Buta Gheorghe, se aflau  primarul, viceprimarul, șoferul primarului și consumau alcool. De fapt consumaseră alcool și la un restaurant înainte, și de acolo s-au deplasat la domiciliul inculpatului Buta. Acolo, pe fondul consumului de alcool a apărut o ceartă între ei. Inculpatul l-a lovit inițial pe primar cu pumnul în zona feței și a căzut de pe scaun. După ce a ajuns la pământ, inculpatul i-a mai mai aplicat două lovituri de intensitate mare, în zona abdominală și cel puțin una din cele două lovituri a dus la ruperea intestinului. Viceprimarul l-a prins pe consilier ca să nu-l mai lovească și apoi a intervenit și șoferul, moment în care a încetat agresiunea.  Primarul s-a dus la spital și și-a făcut niște analize, dar nu s-a internat. Până să-i vină rezultatul analizelor a decedat, pentru că a făcut peritonită și de la peritonită până la deces a fost un singur pas.“, a declarat  pentru fagarasultau.ro Claudiu Sandu, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.

În aceste momente, inculpatul este la audieri și potrivit sursei citate cel mai probabil se va propune arestarea acestuia pentru săvârșirea infracțiunii de lovituri și vătămări cauzatoare de moarte.

Publicitate

„Autopsia medico-legală făcută a constat că există o legătură de cauzalitate între loviturile primite și deces, motiv pentru care dosarul a fost preluat de Parchetul Tribunalului Brașov, inculpatul a fost reținut de către procurori și în acest moment se fac audieri. Cel mai probabil se va propune arestarea inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de lovituri și vătămări cauzatoare de moarte“, a mai spus prim procuror Claudiu Sandu.

O mare parte dintre declaraţiile localnicilor pe care le-a obţinut în exclusivitate brasov.net s-au confirmat, însă nu toate. Conform procurorilor, primarul nu a rămas în spital după agresiune, aşa cum am transmis iniţial, ci s-a întorc acasă, unde a şi murit. Totodată după cum spun procutorii, viceprimarul, care s-a aflat şi el în locul unde a avut loc conflicul, a încercat să aplaneze situaţia şi nu l-a lovit pe primar.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes