Connect with us
Publicitate

Administrație

Este oficial! Municipiul Brașov a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori. ISU Braşov a anunţat noile restricţii pentru cetăţeni

Publicat

pe

Publicitate

Printr-un mesaj Ro Alert trimis în urmă cu puţin timp, ISU Braşov atenţiona cetăţenii municipiului de faptul că nivelul de răspândire al noului Coronavirus a depăşit pragul de 3 la o mie de locuitori, acesta ajungând mai exact la valoarea de 3,03/1.000, iar acest fapt atrage după sine o serie nouă de restricţii.

Cea mai importantă și cu cel mai mare impact este închiderea școlilor și grădinițelor și trecerea la învățământul online.

De asemenea, purtarea măștii de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise, deci inclusiv pe stradă. Restaurantele, cafenelele, pub-urile, vor fi închise la interior, dar terasele vor rămâne deschise.

Petrecerile, nunțile și botezurile sunt și ele interzise.

Publicitate

Slujbele religioase nu se vor mai ține în interiorul bisericilor, iar credincioșii vor purta mască și vor sta la distanță de 2 metri.

Conform legii, autoritățile vor impune următoarele restricții atunci când rata de infectare cu coronavirus trece de 3 la mia de locuitori:

– Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise (conform art. 3, anexa 2, H.G. 856/2020)
– Se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte. (conform art. 1, alin 6, anexa 3, H.G. 856)
– Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor, cafenelelor, în interiorul clădirilor și se permite prepararea dar fără a se consuma în spațiile respective. (conform art. 5, alin 1 și alin 3, anexa 3, H.G. 856)
– Este permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități și pentru persoanele care nu sunt cazate se permite prepararea dar fără a se consuma în spațiile respective. (conform art. 5, alin 2 și alin 3, anexa 3, H.G. 856)
– Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. (conform art. 9, alin 2, H.G. 856)

În cazul în care rata infectării trece de 3 la mie, toate instituțiile de învățământ, de la grădinițe la facultăți, vor face cursurile online. Aspectul este prevăzut în Ordinul Ministerului Educației nr 5487/1494/2020:

La o rată a incidenţei cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori, CJSU va realiza o analiză a situaţiei epidemiologice din localitate. În funcţie de existenţa transmiterii comunitare în localitate şi de numărul de focare existente în unităţile de învăţământ, respectiv în instituţiile de învăţământ superior din localitate, precum şi de alte criterii de risc, CJSU/CMBSU va transmite Ministerului Educaţiei şi Cercetării recomandarea ca instituţia de învăţământ superior să suspende activităţile didactice pentru realizarea cărora se impune prezenţa fizică a studenţilor/cursanţilor în instituţia de învăţământ (scenariul 3), acestea urmând a se desfăşura online/prin intermediul tehnologiei şi al internetului, respectiv a fi reprogramate, în cazul celor care nu se pot desfăşura astfel.

https://stagingfinastg.wpengine.com/audio-de-cand-se-inchid-scolile-gradinitele-si-restaurantele-in-brasov-si-pentru-cat-timp-raman-inchise/
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes