Connect with us
Publicitate

Social

Este oficial! Locuitorii din Codlea se pot pensiona mai devreme. Legea a intrat în vigoare

Publicat

pe

Mii de români se vor putea pensiona mai devreme, fără niciun fel de penalizări. Este vorba despre persoane care au locuit în orașe intens poluate, care beneficiază de o reducere a vârstei standard de pensionare cu doi ani. Printre ei şi locuitorii din Codlea.

Publicitate

O lege în acest sens va intra în vigoare chiar de astăzi, 13 iulie 2023.

Astfel, prin Legea 212/2023, publicată luni în Monitorul Oficial și aplicabilă din 13 iulie, lista ce conține localitățile poluate, ai căror locuitori, inclusiv cei de pe o rază de opt kilometri, pot ieși la pensie cu doi ani mai repede, fără să sufere penalizări, se modifică din nou.

Mai exact, locuitorilor aflați deja pe lista ce permite reducerea vârstei de pensionare din cauza mediului poluat în care au trăit li se alătură și cei din Bistra și Sălciua din județul Alba, Aluniş, Arad, Cicir, Fântânele, Frumușeni, Horea, Mândruloc, Tisa Nouă, Vladimirescu din judeţul Arad, Piteşti din judeţul Argeş, Comănești din județul Bacău, Băița din județul Bihor, Codlea din judeţul Braşov și Giurgiu, municipiul de reședință al județului cu același nume.

Publicitate

Legea pensiilor (263/2010) stabilește că, în cazul persoanelor care vor să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare, nu se aplică penalizările ce, în mod normal, se aplică în situația pensiei anticipate parțiale, scrie avocatnet.ro.

Mai exact, pentru pensionarea anticipată parțială se aplică o scădere procentuală a cuantumului pensiei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes