Connect with us
Publicitate

Economic

Este oficial! Cartelele pentru transportul pe cablu din Poiana Brașov vor fi mai scumpe, în acest sezon. Consiliul Local a aprobat majorarea tarifelor

Publicat

pe

Vești proaste pentru brașovenii și turiștii care vor ajunge, în această iarnă, pe pârtiile din Poiana Brașov. Practicanții sporturilor de iarnă, dar și cei care vor să urce pe munte pentru o plimbare vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar dacă vor să folosească transportul pe cablu. Consiliul Local a aprobat proiectul de hotărâre pentru noile tarife la instalațiile pe cablu din stațiune. Motivul scumpirilor ar fi inflația tot mai mare, dar și scumpirea energiei din ultimele luni.

De exemplu, la telecabină, o urcare simplă va costa 30 de lei, cu 5 lei mai mult față de sezonul trecut, iar pentru o urcare și o coborâre turiștii vor plăti 50 de lei, în loc de 40 de lei cum a fost în sezonul 2021 – 2022.

Cele mai ieftine cartele cu puncte au prețuri care pornesc de la 55 de lei, pentru cele cu 10 puncte și pot ajunge la 720 de lei, în cazul celor cu 240 de puncte. Anul trecut aceste cartele costau între 50 și 670 de lei.

Și abonamentele vor costa mai mult. Un ski pass valabil o zi întreagă va costa 170 de lei, față de 150 de lei. Cel mai scump abonament, care este valabil 10 zile, va costa 1.250 de lei. În sezonul trecut, prețul acestui abonament era de 1.140 de lei.

Publicitate

Iată lista completă cu noile tarife la instalațiile de transport pe cablu din Poiana Brașov:

Consiliul Local Brașov a aprobat și modul în care vor fi scăzute punctele de pe cartelele turiștilor, în funcție de perioada în care vor merge la schi sau snowboarding.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes