Connect with us
Publicitate

Eveniment

Este haos pe calea ferată. 266 de trenuri de călători și marfă au fost oprite în gări din cauza grevei angajaților CFR. În cele două ore de protest s-au adunat întârzieri de sute de minute

Publicat

pe

Un număr de 266 de trenuri de călători, private şi de marfă au fost oprite vineri dimineaţa, în urma grevei de avertisment declanşate de ceferiştii de la infrastructură, informează Blocul Naţional Sindical. Pentru această formă de protest au fost strânse 17.000 de semnături de la angajaţii CFR Infrastructură și au fost oprite un număr de 266 de trenuri, anunță agerpres.ro.

Publicitate

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane şi Alianţa Sindicală a Federaţiilor „Drum de Fier – Elcatel” a declanşat, vineri dimineaţa, o grevă de avertisment, între orele 7:00 – 9:00, iar trenurile au fost oprite în acest interval orar. Potrivit Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane, greva de avertisment vrea să atragă atenţia asupra unor teme care nu mai pot fi ţinute în mape, pe holurile Ministerului Transporturilor sau ale Guvernului.

Printre motivele care stau la baza deciziei de organizare a grevei de avertisment se află: lipsa bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate pe anul în curs, ceea ce conduce inevitabil la un blocaj generalizat în sectorul feroviar, dar şi lipsa finanţării strategice şi coerente a căii ferate.

CFR Călători precizează că salariaţii companiei nu participă vineri la greva de avertisment, însă aceasta ar putea afecta în cele două ore de protest circulaţia anumitor trenuri operate de CFR Călători, dar şi de alţi operatori feroviari.

Publicitate

„Referitor la greva feroviară ce a fost anunţată doar în spaţiul public pentru data de 15.09.2023, în intervalul orar 07:00 – 09:00, de către un sindicat feroviar, CFR Călători face următoarele precizări: greva feroviară a fost anunţată doar în spaţiul public de către un sindicat feroviar şi priveşte salariaţii CNCF CFR SA; salariaţii CFR Călători nu participă la această grevă; conform informaţiilor din spaţiul public, această grevă feroviară este una de avertisment şi ar putea afecta, în intervalul orar 07:00-09:00, circulaţia anumitor trenuri, operate de CFR Călători, dar şi de alţi operatori feroviari”, spune transportatorul feroviar naţional de călători, într-un comunicat postat pe site-ul companiei.

Vineri, 15 septembrie, în intervalul orar 07:00 – 09:00, CFR Călători are programate să circule, conform Mersului Trenurilor, un număr de 266 de trenuri. Călătorii de la trenurile afectate îşi pot valorifica drepturile lor privind restituirea contravalorii încasate a transportului neefectuat integral sau parţial conform Regulamentului de transport pe calea ferată din România, în vigoare. Detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe site-ul companiei.

Potrivit antena3.ro, trenurile din toată țara au acumulat întârzieri de sute de minute. Situația din Gara de Nord din București arată în felul următor:

Sosiri – cele mai mari întârzieri:

  • RE CRAIOVA – 130 minute
  • RE ROISIORI – 120 minute
  • RE Mărășești – 110 minute
  • Arad, Urziceni, Brașov – 100 minute

Plecări – cele mai mari întârzieri:

Publicitate
  • RE Aeroport 110 minute
  • IR Brașov 105 minute
  • IR constanta 90 minute
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes