Connect with us
Publicitate

Turism

Este cea mai aglomerată săptămână de toamnă de la munte. Braşovul, cel mai căutat oraş pentru city-break. Ce preţuri sunt la cazările din Braşov şi de pe Valea Prahovei

Publicat

pe

Potrivit unui raport emis de platforma hotelieră online Travelminit.ro, numărul rezervărilor de familie a crescut cu 32% în perioada minivacanţei comparativ cu prima parte a lunii octombrie.

Anul acesta, vacanţa mobilă a copiilor este programată între 28 octombrie şi 5 noiembrie, sincronizându-se cu perioada Halloween-ului, o sărbătoare care a devenit şi în România tot mai populară în ultimii ani. Mai mult decât atât, vacanţa celor mici a avut un efect resimţit şi în turism, sejururile de familie fiind acum pe un trend ascendent.

Publicitate

Pe lângă vacanţa şcolară, mulţi turişti au fost încurajaţi şi de temperaturile calde din această perioadă, care au favorizat drumeţiile, picnicurile, ieşirile în natură. Cifrele Travelminit.ro arată că cele mai căutate destinaţii de toamnă rămân Braşovul, Sovata, Sibiul şi Cluj-Napoca, opţiuni alese frecvent de români pentru acest sezon, în care foarte populare sunt şi city break-urile.

Potrivit Travelminit.ro, cei mai mulţi români (43% dintre respondenţi) spun că vor petrece un sejur de două nopţi în timpul minivacanţei. 22% dintre ei merg pe varianta unei singure nopţi de cazare, 20% vor trei nopţi, 9% vor petrece patru nopţi, în timp ce restul procentelor se împart între cei care au alte opţiuni.

La capitolul preţuri, tarifele nu diferă faţă de cele practicate de regulă în acest sezon: preţul mediu pe noaptea de cazare pentru o familie cu un copil e de 417 lei, în timp ce preţul mediu pe noaptea de cazare pentru o familie cu doi copii e de 481 de lei.

Publicitate

Cele mai scumpe destinaţii ale momentului sunt Braşovul, cu preţul mediu de 368 de lei (pentru două persoane/noapte), Băile Felix, cu preţul mediu de 295 de lei (pentru două persoane/noapte) şi Sovata, cu preţul mediu de 256 de lei (pentru două persoane/noapte). Pentru cei care au un buget restrâns, există opţiuni la tarife prietenoase: Odorheiu Secuiesc şi Buşteni, cu preţul mediu de 100 de lei (pentru două persoane/noapte), Târgu Mureş, cu preţul mediu de 102 lei (pentru două persoane/noapte), Iaşi, cu preţul mediu de 109 lei (pentru două persoane/noapte) şi Câmpulung Moldovenesc, cu preţul mediu de 111 lei (pentru două persoane/noapte). În ceea ce priveşte tipul unităţii de cazare, procentele se împart în mod egal între hoteluri şi pensiuni.

„Vacanţa copiilor este o ocazie bună de călătorie pentru turiştii noştri: preţurile se menţin la nivelul celor obişnuite în acest sezon, iar hotelierii au locuri disponibile şi pregătesc numeroase oferte de familie. În plus, anul acesta, vacanţa coincide şi cu Halloweenul, o sărbătoare care nu ne aparţine, dar care aduce bucurie pe chipurile celor mici, care adoră să se costumeze şi să sculpteze dovleci, acesta fiind şi motivul pentru care a început să fie sărbătorită şi în ţara noastră. În multe locuri din România vor fi organizate evenimente şi petreceri de Halloween, deci e un prilej numai bun pentru ca turiştii să profite de o scurtă vacanţă. În plus, pe Travelminit.ro avem cea mai generoasă ofertă de cazare cu vouchere de vacanţă, aşa că-n mod sigur veţi găsi o unitate potrivită bugetului şi preferinţelor voastre”, spune Rita Szilveszter, marketing manager.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes