Connect with us
Publicitate

Eveniment

Eșec total la concursul pentru ocuparea funcției de adjunct al șefului IPJ Covasna. Toți cei cinci candidați înscriși au picat, iar cea mai mare notă obținută a fost 4,70

Publicat

pe

Concursul pentru ocuparea funcției de adjunct al șefului IPJ Covasna a fost un eșec total. Toți cei cinci candidați care s-au înscris au picat examenul, iar notele obținute de ei au fost dezastruase. Pe data de 10 noiembrie, Poliția Română a organizat un nou concurs pentru ocuparea funcţiei vacante de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna, însă niciunul dintre cei 5 candidați care s-au înscris pentru acest post nu a reușit să obțină note de trecere. Mai mult, unul dintre aceștia nici măcar nu s-a mai prezentat, scrie weradio.ro.

Publicitate

Rezultatele finale ale concursului au fost publicate în format anonimizat, luni, pe site-ul politiaromana.ro. Cea mai mare notă a fost 4,70, urmată de 4,41, 3,75 și de 3,70.

Contactați, reprezentanții IPJ Covasna nu au dorit să ofere un punct de vedere în legătură cu rezultatele obținute de candidați. Întrebați dacă în perioada următoare va fi organizat un nou concurs, aceștia au precizat că organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor manageriale intră în atribuțiile IGPR.

„Nu este în responsabilitatea Inspectoratului Județean să organizeze concursurile, având în vedere că sunt funcții manageriale, atribuțiile acestea de organizare intră în subordinea Inspectoratului General al Poliției Române și nu avem nicio informație până acum”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, agent șef Gabriela Dinu, pentru WeRadio.

Publicitate

Referitor la rezultate, aceasta a transmis că: „IPJ Covasna nu formulează niciun punct de vedere”.

Conform regulamentului, se puteau înscrie pentru susținerea examenului ofițerii de poliție cu studii superioare; în grad de cel puțin subcomisar de poliţie; cu 7 ani vechime în muncă, din care 5 în structuri de ordine publică, apărare și siguranță națională; cel puţin 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei, și cel puţin 3 ani vechime în funcţii de conducere.

De asemenea, candidații trebuiau să fi obţinut cel puțin calificativul „Bine” la ultimele două evaluări anuale de serviciu, să nu fi fost sancţionați disciplinar și să nu fie pusă în mişcare acţiunea penală față de aceștia, respectiv să dețină/obțină certificat de securitate/autorizație de acces la informații clasificate, clasa „secret de stat”, nivel „strict secret”.

De la începutul lunii februarie a acestui an, la conducerea instituției a fost împuternicit comisarul șef Alin Pahonțu, iar funcțiile de adjunct, respectiv împuternicit adjunct al șefului Inspectoratului sunt deținute de comisarul de poliție Daniel Ivașcu – care în trecut a fost la rândul său fost împuternicit inspector-șef al IPJ Covasna; respectiv comisarul de poliție Lucian Trăistaru, care s-a aflat la conducerea instituției în perioada mai 2020 – februarie 2021.

Nu este pentru prima dată când un astfel de concurs ridică serioase semne de întrebare privind pregătirea celor care doresc să ocupe funcțiile de conducere din cadrul IPJ Covasna. În 2019, Sindicatul poliţiştilor „Pro Lex” a publicat pe YouTube o înregistrare video de la concursul pentru ocuparea funcției de adjunct al şefului IPJ Covasna, în care unul dintre candidați, respectiv comisarul șef Daniel Ivașcu, părea nepregătit și primea răspunsurile de la unul dintre examinatori, în timp ce celălalt răspundea la toate întrebările. Cu toate acestea, postul a fost câștigat de comisarul Ivașcu.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes