Connect with us
Publicitate

Social

Emoții pentru elevii de școală generală. Luni începe simularea la Evaluarea Națională. Lucrările candidaților vor fi scanate de profesorii supraveghetori la finalul fiecărui examen

Publicat

pe

La simularea pentru Evaluarea Națională 2024, care începe pe 5 februarie, în premieră, toate lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată. Profesorii asistenţi scanează lucrarea în prezenţa elevilor și o verifică. Ce se întâmplă dacă nu este scanată corect sau dacă scrisul este foarte mic? Profesorul evaluator are un buton, se cheamă lucrare ilizibilă, lucrarea se rescanează și se transmite în timp real, anunță edupedu.ro.

Publicitate

Elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea națională pentru Evaluarea Națională 2024 în zilele de 5, 6 și 7 februarie. Rezultatele se comunică pe 23 februarie. Probele din cadrul simulării încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conţin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în sălile de examen este permis până la ora 8.30.

Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute, iar timpul efectiv de lucru pentru fiecare din probele scrise ale simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a este de 120 minute şi începe după completarea casetei de identificare.

Subiectele pentru simularea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a sunt redactate sub forma unei broşuri şi se vor tipări faţă-verso, aşa cum sunt transmise de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.

Publicitate

Repartizarea candidaţilor pe săli se va realiza astfel în funcţie de disciplinele şi tipul de subiecte solicitate de elevi pentru disciplinele de examen aprobate pentru fiecare probă, în ordine alfabetică, pe centre. La stabilirea sălilor în care se susţin probele scrise şi repartizarea elevilor în săli se vor asigura, de regulă, 15 elevi/sală.

După verificarea fiecărei lucrări scrise, în ordinea primirii acestora, în prezenţa elevilor, profesorii asistenţi scanează lucrarea, verifică dacă numărul paginilor scanate corespunde cu numărul paginilor lucrării în format fizic şi cu numărul de pagini trecut în procesul verbal de predare-primire al acesteia, precum şi gradul de lizibilitate al lucrării scanate, o încarcă şi o marchează pe platforma destinată evaluării digitalizate a evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a.

Activitatea de evaluare se realizează digitalizat, de regulă, pe staţiile de lucru aflate în laboratoarele de informatică din unitatea de învăţământ din care provine profesorul evaluator. Profesorii evaluatori pot alege să îşi desfăşoare activitatea de pe computere aflate într-un alt spaţiu (de exemplu, bibliotecă, Centrul de Documentare şi Informare, cabinetul disciplinei, cancelarie, domiciliul personal).

Distribuirea lucrărilor către profesorii evaluatori, în vederea evaluării, se face în mod aleatoriu, prin intermediul platformei destinate evaluării digitalizate. Un profesor va avea de corectat, de regulă, 50 de lucrări de la simulările pentru Evaluarea Națională și Bac 2024, potrivit procedurii Ministerului Educației. În procedură se arată că profesorii pot evalua lucrările elevilor din laboratorul de informatică, din cancelarie, cabinetul disciplinei, precum și de acasă.

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori corectori, iar aceștia sunt selectați, cu prioritate, dintre profesorii care au urmat Programul de formare continuă în vederea constituirii Corpului de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale, după cum se arată în procedură.

Publicitate

Comunicarea rezultatelor obținute la simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2023—2024, se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia.

Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2023—2024, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Calendarul simulării Evaluării Naționale 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a

  • 5 februarie 2024: Limba şi literatura română – probă scrisă
  • 6 februarie 2024: Matematică – probă scrisă
  • 7 februarie 2024: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
  • 23 februarie 2024: Comunicarea rezultatelor
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes