Connect with us
Publicitate

Eveniment

Elicopterul care s-a prăbușit lângă Kiev a fost modernizat la uzina din Ghimbav

Publicat

pe

Publicitate

Elicopterul care s-a prăbușit, miercuri, în regiunea Kiev din Ucraina, a fost modernizat la uzina Airbus din Ghimbav, potrivit Ministerului Apărării din Ucraina.

Un elicopter al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență s-a prăbușit în Brovarî, în regiunea Kiev, iar în urma acestui accident aviatic și-au pierdut viața 16 persoane, printre care ministrul ucrainean de Interne și alți oficiali ai instituției, dar și trei copii. Aparatul de zbor s-a prăbușit lângă o grădiniță din Bovarî, oraș cu aproximativ 100.000 de locuitori aflat la est de capitala Ucrainei.

Conform sursei citate, cinci elicoptere H225 Super Puma pentru Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei au fost modernizate la uzina Airbus din orașul Ghimbav. Acestea sunt două elicoptere pentru Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei și trei pentru Garda Națională a Ucrainei.

În 2018, Airbus Helicopters și Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei au semnat un contract pentru furnizarea a 21 de elicoptere H225, care au fost revizuite și modernizate pentru operațiuni de căutare și salvare și transport.

Publicitate

Bilanțul victimelor a fost revizuit în scădere, fiind raportate 16 decese în loc de 18. Între cele 16 victime se află trei copii. Toate cele nouă persoane care se aflau la bordul elicopterului – şase oficiali de la Ministerul ucrainean de Interne şi trei membri ai echipajului – au murit în accident. Alte șapte persoane au fost ucise la sol, conform autorităților ucrainene.

Toți pasagerii au decedat

Toate cele nouă persoane care se aflau la bordul elicopterului – şase oficiali de la Ministerul ucrainean de Interne şi trei membri ai echipajului – au murit în accident. Alte șapte persoane au fost ucise la sol, conform autorităților ucrainene citate de CNN.

Deocamdată, nu au fost stabilite circumstanțele producerii incidentului aviatic. După prăbușire, un incendiu a izbucnit în apropierea grădiniței, iar copiii și personalul au fost mutați din clădire. Resturile elicopterului erau vizibile pe lângă clădire, în flăcări. Era întuneric și ceață în momentul prăbușirii, iar informațiile inițiale sugerează că elicopterul a lovit grădinița înainte de a se prăbuși în apropierea unei clădiri rezidențiale.

Ministrul de Interne, Denis Monastirsk, este cel mai înalt oficial ucrainean care a murit de la începutul războiului cu Rusia. Moartea sa, precum și a celorlalți oficiali, a fost confirmată de oficialul Ministerului de Interne Anton Gherșcenko, care a insinuat că prăbușirea ar fi putut fi rezultatul unui sabotaj rusesc, notează Daily Mail.

Zelenski: o tragedie teribilă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski deplânge accidentul de elicopter de miercuri, la Bovarî, drept o „tragedie teribilă”.

Alături de ministrul de Interne al Ucrainei au murit alte două persoane de rang înalt din cadrul Ministerului de Interne. Evgheni Ienin era prim adjunct al ministrului, în timp ce Iuri Lubkovici era secretar de stat.

Guvernatorul regiunii Kiev, Oleksii Kuleba, a transmis că „în momentul tragediei în interiorul grădiniței se aflau copii și personal”, adăugând că „toți au fost evacuați”.

Șeful administrației militare regionale din Kiev, Oleksii Kuleba, a declarat că tragedia din Brovari s-a soldat cu 29 de răniți.

Acest accident tragic a lăsat în urmă numeroase întrebări, iar autoritățile ucrainene lucrează în prezent pentru a determina cauzele și circumstanțele acestui incident.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes