Connect with us
Publicitate

Economic

Elicopterele Airbus H215M ar putea fi produse la Brașov. Nu doar pentru Armata României, ci și pentru alți clienți ai Airbus

Publicitate

Publicat

pe

Francezii de la Airbus Helicopters plusează în cursa pentru elicopterele Armatei României și vin cu propuneri de transfer tehnologic și producție în România la IAR Brașov, Ghimbav, scrie Defense Romania.

Publicitate

În acest sens, Airbus Helicopters şi IAR au semnat în urmă cu câteva săptămâni un acord de Cooperare Industrială în vederea personalizării elicopterului H145M pentru misiuni de atac pentru forţele armate române.

Așadar, oferta celor de la Airbus pentru Armata României e tandemul H215M, multirol mediu-greu și H145M, multirol ușor, propus și pentru misiunile de atac.

Airbus încearcă să ia fața celorlalți competitori prin cooperare industrială și offset.

Publicitate

În cursul acestei săptămâni, francezii au adus în premieră în România un elicopter H145M care a fost testat de partea română.

Airbus ar putea produce la Brașov elicoptere H215M nu doar pentru Armata României

2. Elicopter ... (h215m_elicopter_airbus_83335900.jpg)

Foto: Elicopter H215M, Sursă foto: Airbus

Publicația Defense Romania a ridicat problema cooperării industriale în cazul în care oferta celor de la Airbus va fi cea aleasă de MApN.

Georges Durdilly, directorul general Airbus Helicopters Romania, la evenimentul menționat, ne-a confirmat că H145M nu va fi produs în România, însă va fi personalizat în țara noastră, în funcție de opțiunile Armatei.

Publicitate

În schimb la Ghimbav ar putea fi produs H215M. Mai mult, Georges Durdilly precizează că la Brașov ar putea fi produse elicopterele H215M nu doar pentru România, ci și viitoarele comenzi internaționale pe care Airbus le va avea pentru acest model.

În ceea ce privește mentenanța, atât pentru H145M cât și pentru H215M, aceasta se va face în țara noastră. Airbus estimează că un astfel de program ar aduce peste 1.000 de locuri de muncă.

H215M e un multirol din categoria mediu-greu. Aparatul este combat proven. H215M combină anduranța Cougar și Super Puma cu avionica, opțiunea de pilotaj automat și cockpitul integral din sticlă al modelului mai avansat H225M.

H215M ar putea înlocui elicopterele IAR 330 PUMA.

Modelul H215M poate fi utilizat și în misiuni de transport, putând transporta echipajul (2 sau 3 membri) alături de până la 24 de soldați. De asemenea, modelul H215M este o opțiune rezonabilă din punct de vedere al costului pentru misiuni de căutare și salvare (SAR), atât în plan civil cât și militar, spune Airbus.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes