Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Elevul de aur al României este din Braşov. De neegalat la mai toate materiile, „bate” olimpici mult mai mari decât el

Publicat

pe

Publicitate

Un elev din clasa a IX-a de la Colegiul „Ioan Meşotă” din Braşov a câştigat medalii de aur la mai multe olimpiade, chiar dacă a participat la categorii de vârstă mai mari. Cea mai recentă ispravă a sa este medalia de aur de la Balcaniada de Fizică, unde a fost cel mai tânăr din lotul României.

Deşi abia acum este în clasa a IX-a, Ştefan Ionel Dumitrescu a participat la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale dedicate elevilor de liceu. Şi nu doar atât. Elevul-minune de la Colegiul „Doctor Ioan Meşotă” din Braşov a obţinut medalii de aur la competiţii la care toţi ceilalţi concurenţi erau cu câţiva ani mai mari decât el.

Cea mai recentă performanţă a elevului din Braşov este medalia de aur obţinută la Balcaniada de Fizică. Tânărul este pasionat de tot ce înseamnă cunoaştere şi, deşi terminase abia clasa a VIII-a, în vară a lucrat la Matematică probleme de Analiză de clasa a XI-a şi a XII-a, cum ar fi derivate, integrale şi calcul diferenţial, notează Adevarul.ro.

„Am aflat, în urma rezultatelor de la Olimpiada Naţională de Fizică, la care am luat premiul I la clasa a VIII-a, că am fost acceptat în lotul României pentru Balcaniada de Fizică, fiind cel mai mic. Au ales să ia şi pe cineva de la clasa a VIII-a, ceilalţi participanţi fiind, în urma rezultatelor, de la clasa a IX-a şi a X-a, practic, ei fiind acum într-a X-a şi a XI-a”, a povestit Ştefan cum a ajuns în lotul României.

Publicitate

Ştefan a participat la Olimpiadă şi la Matematică, la Lingvistică şi la Biologie şi a obţinut rezultate remarcabile şi la acestea, în două din cazuri – la Matematică şi Lingvistică – obţinând chiar locul I. Deşi atât de tânăr, Ştefan publică deja lucrări pe un site.

„Mie îmi plac, în general, toate ştiinţele, de aceea şi am un site, www.enciclopul.ro, unde îmi public materiale din toate domeniile: şi matematică, ştiinţe naturale, dar şi discipline umaniste. Din când în când mă mai ocup şi cu scrisul, citesc foarte mult şi public recenzii”, mai spune tânărul.

Orice profesor şi orice şcoală îşi doreşte elevi ca Ştefan. Directorul Colegiului Meşotă, profesorul Dorin Frâncu, este un dascăl fericit.

„Am predat la ei la clasă încă de când erau într-a V-a. El este pasionat de orice materie pe care o face la clasă şi nu numai. În clasa a VIII-a, Ştefan a mai câştigat locul I şi la Olimpiada Naţională de Matematică şi premiul I la Olimpiada de Lingvistică şi premiul I la Concursul Naţional Science On, unde a participat pentru clasa a X-a, el fiind clasa a VIII-a”, a explicat directorul colegiului la care învaţă Ştefan, profesorul Dorin Frâncu.

Ştefan nu este doar un elev extraordinar la învăţătură, ci şi unul pasionat de sport, care înoată şi schiază foarte mult. În plus, îi place să citească şi dedică mult timp şi acestei activităţi.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. GRIGOROIU

  14 octombrie, 2021 at 9:50 am

  Un copil minunat care trebuie sustinut, stimulat si facut cunoscut de toata media.Canalele suprasaturate de nonvalori, de”vip-uri” agramate trebuie aerisite si sa promoveze acesti copii/tineri sclipitori care raman in anonimat aici si infloresc afara!
  Felicitari, copil minunat,parintilor si dascalor pt educatie,jurnalistilor care ne bucura sufletul cu astfel de dezvaluiri extraordinare!
  Insistati pt o bursa de exceptie pt acest copil de exceptie!
  Ministerul Educatiei sa initieze niste programe pt a pastra sau a aduce acasa valorile!
  Ca profesor, eu mi-am etalat elevii in proiecte educationale europene si,oriunde sunt acum, ma mandresc ca au ramas romani frumosi!DAR trebuie mai mult ajutor din partea decidentilor! Altfel vom fi cu adevarat saraci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes