Connect with us
Publicitate

Prima pagină

Elevii vor circula gratuit pe toate tipurile de transport!

Publicat

pe

Toţi elevii din România vor beneficia de transport public gratuit. Conform ordonanţei Guvernului, operatorii de transport au obligaţia de a asigura transportul gratuit al elevilor şi al altor categorii de persoane care beneficiază de facilităţi specifice de transport, sub sancţiunea încetării contractelor de delegare a serviciului public de transport rutier de persoane, prin curse regulate, la nivel judeţean sau a retragerii licenţei de traseu în cazul transportului interjudeţean. Elevii vor circula doar pe baza carnetului de elev! Pe toate tipurile de transport.
„În România sunt 125.000 de navetişti, elevi care circulă dintr-o localitate în alta şi alte câteva sute de mii de elevi care merg la şcoală cu transportul public în comun. Mii de elevi abandonau şcoala anual tocmai din cauză că familiile lor nu puteau suporta costul unui abonament lunar. Toate Guvernele au promis că elevii vor circula gratuit însă, în realitate, transportul şcolar nu a fost niciodată suportat 100% de stat.
Astfel, am prelungit licenţele transportatorilor şi am introdus o nouă obligaţie pentru operatorii rutieri de a asigura transportul gratuit al elevilor, sub sancţiunea încetării contractelor sau suspendării licenţelor.
Consiliile Judeţene vor primi transfer de la bugetul de stat şi vor trebui să se asigure că toţi elevii au un mijloc de transport pentru a ajunge la şcoală. Toate regulile de decontare vor fi anunţate în 15 zile, printr-o Hotărâre de Guvern”
, a declarat vicepriministrul Raluca Turcan conform unui comunicat remis de Agerpres.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes