Connect with us
Publicitate

Social

Elevii s-au reîntors în bănci. Astăzi a început modulul 3 de școală, iar durata diferă de la un județ la altul. Când vor avea elevii din Brașov următoarea vacanță

Publicat

pe

Publicitate

Elevii din învățământul preuniversitar au revenit la programul normal al activităților școlare, dar cu respectarea unor măsuri igienico-sanitare sporite, impuse de condițiile epidemiologice actuale. Modulul al treilea va avea la Brașov 6 săptămâni, următoarea vacanță fiind programată în perioada 20 – 26 februarie.

Acest al treilea modul este fragmentat și el, chiar dacă este destul de scurt. Există o „punte” de zile libere făcută de Guvern recent, zilele de 23-24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor) fiind legate astfel de weekendul 21-22 ianuarie. Ministerul Educației a trimis deja o circulară prin care anunță că orele pierdute atunci se pot recupera și mai devreme de data respectivă, anunță edupedu.ro.

Cel mai scurt modul 3 îl au copiii de grădiniță, elevii și profesorii din Ilfov și Suceava, care au „vacanță de schi” între 6 și 10 februarie – modulul 3 fiind astfel de doar 5 săptămâni. Județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova au ales „vacanța de schi” între zilele de 13 și 17 februarie 2023, așa că pentru elevii de aici Modului 3 are 6 saptămâni.

Cei mai mulți elevi vor avea vacanță după 7 săptămâni de cursuri, adică în perioada 20-24 februarie – este vorba despre cei din 29 de județe: Alba, Arad, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

Publicitate

Din cauza numărului mare de infectări cu virsusul gripal, autoritățile au luat măsuri pentru a limita răspândirea virozelor. Ministerul Educației și inspectoratele școlare vor sprijini unitățile școlare pentru a continua procesul educațional în condiții normale punând accent pe prevenție și pe respectarea cu strictețe a măsurilor igienico-sanitare impuse de condițiile epidemiologice actuale.

În situații excepționale, conducerile unităților de învățământ pot solicita suspendarea temporară a cursurilor, în baza temeiului legal, respectiv articolul 9 din ROFUIP.

Ministerul educației și cel al sănătății au elaborat o serie de materiale informative cu privire la recunoașterea simptomelor de gripă sau alte infecții respiratorii, în vederea realizării triajului epidemiologic zilnic la domiciliu, înainte de intrarea copilului în colectivitate, pe care inspectoratul școlar, prin intermediul directorilor și al profesorilor le-au distribuit părinților și elevilor.

Principalele obligații care revin conducerilor unităților școlare în această perioadă sunt:

  • realizarea triajului zilnic în colectivități școlare la începutul primei ore de curs a fiecărui schimb;
  • asigurarea materialelor necesare pentru dezinfecția periodică a mâinilor și suprafețelor;
  • efectuarea dezinfecției periodice a spațiilor destinate activităților școlare;
  • aerisirea periodică a încăperilor;
  • instruirea elevilor cu privire la comportamentul adecvat, în caz de tuse sau strănut, astfel încât să nu răspândească virusul gripal, recomandarea utilizării batistelor de unică folosință;
  • recomandarea folosirii măștilor de protecție sanitară, atât pentru personal cât și pentru elevi/preșcolari;
  • informarea părinților sau a reprezentanților legali cu privire la necesitatea consultării medicului de familie la apariția simptomelor respiratorii pentru stabilirea indicațiilor terapeutice, izolării și efectuării unor eventuale investigații suplimentare.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes