Connect with us
Publicitate

Eveniment

Elevii lăsați corigenți pe nedrept de profesoara de matematică din Azuga se pot înscrie în clasa a IX-a, după ce și-au trecut corigențele

Publicat

pe

Publicitate

Cei 12 elevi dintr-o clasă de la Liceul Teoretic Azuga lăsați corigenți fără justificare de profesoara de matematică din școală înainte de Evaluarea Națională 2023 au trecut examenele de corigență din iulie și sunt repartizați la liceu în etapele secundare de admitere în clasa a IX-a, transmite Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Prahova într-un răspuns la o solicitare Edupedu.ro. Instituția mai informează că directoarea liceului a fost sancționată cu avertisment pentru abateri disciplinare, după ce au fost derulate cercetări.

Amintim că profesoara de matematică din Azuga a fost dată afară din liceu pe 7 iulie după ce mai mulți părinți au depus, la finalul lunii iunie, o sesizare ce cuprindea o petiție semnată de sute de elevi, printre care și foști elevi, în care o acuză pe de faptul că i-a lăsat corigenți intenționat, deși au avut note bune la începutul anului școlar, transmite edupedu.ro.

„Menţionăm că cei 12 elevi ai clasei a VIII-a B au promovat examenele de corigență urmând a fi repartizați în etapele următoare la licee sau şcoli profesionale”, scrie Inspectoratul în răspunsul semnat pe 17 august de inspectoarea școlară generală Ilona Rizea și Inspectorul școlar pentru Management Instituțional Florea Mincu, document primit de Edupedu.ro joi, 24 august, la solicitare făcută acum o lună.

În răspuns se arată că „au fost depistate carențe mari în evaluarea şi notarea elevilor clasei a VIII-a B la matematică, fapt ce a condus ca la finalul anului şcolar, 12 dintre cei 18 elevi ai clasei să rămână corigenți”.

Publicitate

Acestor elevi nu li s-a permis să se înscrie la liceu în prima etapă de admitere, cea principală, pentru că la aceasta participă doar absolvenții de gimnaziu cu Evaluarea Națională susținută. Aceștia au putut să se înscrie în a doua etapă, când șansele de a intra la licee teoretice sunt mai mici față de prima fază. Rezultatele acestei etape s-au afișat pe 10-11 august în fiecare județ. Purtătorul de cuvânt al ISJ Prahova a confirmat pentru Edupedu.ro că mai sunt locuri în județul Prahova. Câteva sunt la liceul din Bușteni – filiera teoretică. Elevii s-au înscris fie în etapa a II-a, fie mai pot merge la inspectorat, a precizat acesta.

„Din declarațiile a numeroși părinți”, scrie inspectoratul, „încă din anul 2021 rezultă că a existat un comportament abuziv al doamnei profesoare Dumitrescu la adresa elevilor și în special cei ai clasei a VIII-a B, cu hărțuire verbală și intimidări repetate”. De remarcat este că, pentru ISJ Prahova, situația a fost nouă, deși existau aceste semnale din anul 2021, iar elevii au fost lăsați corigenți fără justificare de profesoara care i-ar fi intimidat încă din clasa a VI-a. Profesoarei i s-a desfăcut contractul de muncă după ce cazul a apărut în presă.

Mai multe note puse pe date aflate în perioada Săptămânii Verzi când nu s-au ținut orele în mod convențional și notele de la simulări trecute fără acord în catalogul acestei clase au fost anulate în luna mai de conducerea liceului din Azuga, mai transmite Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Prahova. Chiar și așa, au existat celelalte note de la începutul anului școlar ale căror medii rezultate au fost sub pragul de trecere.

  • „Se confirmă faptul că doamna profesoară Dumitrescu Cristina de la Liceul Teoretic Azuga a trecut în catalog elevilor clasei a VIII-a B notele obținute la examenul de simulare a Evaluării Naționale, fără acordul părinților, încălcând astfel Metodologia de organizare și desfășurare a examenului de Evaluare Națională în anul școlar 2022 – 2023 (aprobată prin Ordinul de ministru nr. 5.241/31.08.2022).
  • Se confirmă faptul că doamna profesoară Dumitrescu Cristina de la Liceul Teoretic Azuga a trecut în catalog note la disciplina matematică în data de 10.05.2023, când școala desfășura activități în programul „Săptămâna verde” și nu erau în program ore la această disciplină încălcând OME 3629/2023.
  • Conform adresei conducerii Liceului Teoretic Azuga, notele la disciplina matematică din 21.03.2023 şi 10.05.2023, primite de elevii clasei a VIII-a B de la Liceul Teoretic, Oraşul Azuga, au fost anulate de către conducerea şcolii în data de 19.05.2023”, scrie în răspunsul ISJ Prahova pentru Edupedu.ro.

Avertisment pentru directoarea liceului

Directoarea liceului, Narciza Mincu, a fost sancționată cu avertisment, mai scrie în document: „Consiliului de administrație al ISJ Prahova a luat hotărârea sancționării doamnei director a Liceului Teoretic Oraşul Azuga cu „avertisment” conform art. 280 (2) lit. b din Legea 1/2011 Legea Educației Nationale cu modificările și completările ulterioare”.

Măsura a venit după petiția din iunie privind conduita profesoarei de matematică „și legalitatea acțiunilor întreprinse de de conducerea Liceului Teoretic, Oraș Azuga”. (…) ISJ Prahova, în timpul cercetărilor disciplinare, a avut în vedere „existența unor abateri disciplinare prezumate săvârșite de către directoarea Liceului”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes