Connect with us
Publicitate

Social

Elevii din Brașov primesc lecții de educație rutieră de la campionul de raliu, Dan Gîrtofan

Publicitate

Publicat

pe

De mai bine de cinci ani, celebrul pilot de raliu, Dan Gîrtofan, predă elevilor din Brașov lecții de educație rutieră. Pentru ca tinerii să fie mai responsabili atunci când urcă la volanul unui automobil, dublul campion derulează încă din 2018, în liceele din județ, programul ERA – Educație, Responsabilitate, Atitudine, anunță adevarul.ro.

Publicitate

Este vorba despre un program de conducere defensivă pe care campionul l-a gândit atât de bine încât elevii din anii terminali nu numai că nu părăsesc sala pe durata celor câteva ore de prezentare, dar regretă că s-a terminat când se ajunge la final.

„Acest program l-am dorit a fi un program prin care să-i responsabilizăm și să-i educăm pe adolescenți, în special pe cei din clasa a XII-a, cei care sunt cel mai aproape să obțină permisul de conducere sau deja îl au, să-i facem să conștientizeze cât de important este să circule corect și în siguranță pe drumurile țării și, de ce nu, și pe cele din afară”, a explicat Dan Gîrtofan, citat de aceeași sursă.

Giri, cum este cunoscut campionul în lumea motorsport, spune că lucrul cel mai important la volan este timpul. Atunci când nu ne-am programat bine un drum și ne grăbim, șansele producerii unui accident cresc, de aceea este necesar să ne asigurăm că plecăm din timp, încât să nu ne grăbim pe drum.

Publicitate

Pilotul le-a vorbit elevilor despre poziția la volan, despre centura de siguranță, despre cauzele accidentelor și cum le putem evita. Cu un fiu care nu de mult era și el adolescent, Dan Gîrtofan se implică extrem de activ în educarea tinerilor pentru ca numărul morților de pe șosele să se reducă.

„Facem această educație prin proiectul ERA, care este în desfășurare, mai avem cursuri de inițiere și de conducere defensivă one-by-one sau în grupuri, în care îi învățăm tot ce ține de siguranța rutieră pentru că eu cred că ducem lipsă de așa ceva și trebuie să punem mai mare accent pe educația rutieră și pe responsabilizarea tinerilor, pentru că dorim să avem tineri sănătoși și tineri vii în țara noastră”, a mai spus campionul de raliu, pentru Adevărul.

Cu 95 de morți pe șosele la milionul de locuitori, România are cea mai neagră statistică din Uniunea Europeană în ce privește accidentele de circulație. Extrem de grav este și faptul că mare parte dintre cei care își pierd viața pe șoselele patriei sunt tineri, care ar fi putut trăi încă multe zeci de ani.

Numărul de morți pe șoselele din România, raportat la numărul de locuitori, este dublu față de media europeană. Aceasta în condițiile în care noi avem șosele mai proaste decât alte țări, iar Giri amintește că pe aceste șosele nu se poate circula la fel de rapid ca pe autostrăzile europene.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes