Connect with us
Publicitate

Social

Elevii de la sate, mult în urma celor din mediul urban la Evaluarea Naţională

Publicat

pe

Procentul elevilor de la sate care au luat note sub 5 la matematică este de peste două ori mai mare comparativ cu cel din mediul urban și tot de peste două ori mai pare este procentul celor au luat medii sub 5 la Evaluarea Națională din acest an, anunţă Consiliul Național al Elevilor (CNE), citat de edupedu.ro. Organizația atrage atenția că „aceste discrepanțe nu pot fi trecute cu vederea întrucât ele reliefează diferența calitativă dintre învățământul din mediul rural și cel urban. Datele evidențiate trebuie să reprezinte o îngrijorare pentru Ministerul Educației și Cercetării”.

CNE arată că aproape jumătate dintre elevii de la sate au luat note sub 5 la matematică:

  • 46,3% dintre elevii din mediul rural au luat note între 1-4,99 la matematică, față de 19,61% dintre elevii din mediul urban;
  • 38,03% dintre elevii din mediul rural au obținut medii sub 5, comparativ cu 15,08% la orașe.

Organizația susține că MEC trebuie să își asume eșecul în furnizarea unui acces echitabil la educație: „Sărăcia, excluziunea socială sunt factori care atenuează procesul instructiv-educativ, motiv pentru care acești factori nu trebuie trecuți cu vederea. Din acest motiv, considerăm că este imperios ca Ministerul Educației și Cercetării să își asume eșecul de a le asigura tuturor elevilor accesul la educație și să conceapă măsuri concrete și sustenabile pentru a asigura faptul că statusul socio-economic al fiecărui elev în parte nu va mai interfera cu parcursul educațional al acestuia”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes