Connect with us
Publicitate

Util

Elevii, călători cu beneficii

Publicat

pe

În ciuda vremurilor de pandemie, călătoria este cel mai bun mod de a simți cu adevărat că a început vacanța de vară. Anul acesta, elevii și studenții vor călători fără stresul bugetului. 

Elevii din învăţământul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/ autorizat, beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern, la toate categoriile de trenuri (Regio și InterRegio), clasa a 2-a, pe tot parcursul anului calendaristic.

Eliberarea legitimațiilor de călătorie gratuite pentru elevi se face la casele de bilete din stațiile și agențiile de voiaj CFR, pe baza carnetului de elev vizat de unitatea de învățământ pentru anul școlar în curs, care va avea înscris pe prima filă codul numeric personal al elevului, respectiv pe baza adeverinţei doveditoare pentru elevii claselor pregătitoare și a certificatului de naștere în copie.

La verificarea legalităţii călătoriei în tren, elevii trebuie să prezinte legitimaţia de călătorie valabilă la trenul respectiv, carnetul de elev vizat pentru anul şcolar în curs şi un act de identitate, respectiv carte de identitate sau paşaport; elevii din învăţământul primar şi gimnazial vor prezenta numai legitimaţia de călătorie şi carnetul de elev.

Publicitate

Alături de prieteni sau de părinți, vă sfătuim pe toți să călătoriți spre zone cu aer curat și pădure.

Teodora Ciocan

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes