Connect with us
Publicitate

Util

Elevii braşoveni care au terminat clasa a VIII-a îşi pot alege liceul sau şcoala profesională unde să continue studiile. Se deschide Târgul Liceelor la Braşov

Publicat

pe

Ajuns la cea de-a XVII-a ediție, Târgul Liceelor, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Brașov, se va deschide oficial astăzi, 12 mai, la Institutul de Cercetare – Dezvoltare al Universității ”Transilvania” din Brașov.

Acest eveniment se adresează în primul rând elevilor claselor a VIII-a și părinților acestora dar și celor de clasa a VII-a și totodată, tuturor celor interesați de oferta educațională pentru clasa a IX-a de anul acesta din județul Brașov.

Unitățile școlare brașovene cu nivelurile liceal, profesional și dual, vor expune în zilele de 12 și 13 mai, la standuri special amenajate, oferta educațională pentru clasa a IX-a, anul școlar 2023-2024. Programul de vizitare este: vineri, 12 mai între orele 14.00 și 18.00 și sâmbătă, 13 mai între orele 10.00 și 18.00.

Pentru cei peste 5.000 de viitori absolvenți de gimnaziu din județul nostru dar și pentru cei din alte județe care vor opta pentru unități școlare din Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov a propus un număr de 5.328 de locuri la clasa a IX-a, distribuite astfel: 3.558 pentru nivelul liceal (2010 la filiera teoretică 1.236, la filiera tehnologică și 312 la cea vocațională), 1.118 locuri pentru învățământul dual și 652 pentru cel profesional.

Publicitate

Astfel, județul nostru se aliniază și în acest an recomandărilor făcute de Ministerul Educației privind proporția locurilor pentru cele trei niveluri de învățământ: liceal, profesional și dual.

Pentru prima dată, în acest an, în oferta educațională pentru clasa a IX-a liceu, filiera teoretică, se regăsesc 50 de locuri în învățământul particular, la Liceul PREMS. Cu această ofertă județul nostru intră în rândul puținelor județe care oferă alternativa privată pentru învățământul liceal.

Informațiile complete pentru admiterea în clasa a IX-a se găsesc pe pagina de web a Inspectoratului Școlar Județean Brașov, la secțiunea dedicată.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes