Connect with us
Publicitate

Social

Elevii aflați la Olimpiada de Fizică de la Brașov, care s-au calificat şi la cea Informatică, vor putea susține online probele de baraj. Olimpiada de informatică are loc la Bucureşti şi Iaşi

Publicat

pe

Publicitate

Suprapunere de olimpiade în săptămâna 22-26 aprilie. Două olimpiade naționale, etapele pe țară, au loc la Brașov și la Iași și București, cea de Fizică și de Informatică, iar zeci de elevi concurează în paralel la amândouă, dimineața și după-amiaza, potrivit surselor Edupedu.ro.

De exemplu, marți, 23 aprilie, zeci de elevi de gimnaziu care au olimpiada națională de fizică la Brașov au concurat de acolo, după-amiaza, la olimpiada de informatică, terminând proba la ora 18:00, conform surselor noastre.

Probele de baraj de joi și vineri de la Olimpiada de Informatică desfășurată la Iași pentru elevii de gimnaziu și la București pentru elevii de liceu vor putea fi susținute de zeci de elevi de la Brașov, de la Olimpiada de fizică, online, în centrele stabilite de organizatori.

Și pentru ziua de sâmbătă, când este o probă de baraj pentru selecția la lotul național de seniori, elevii de la Fizică ar putea rămâne la Brașov pentru a susține probele și a nu fi nevoiți să plece de vineri seara la București, după ce se încheie olimpiada de fizică, explică sursele Edupedu.ro.

Publicitate

Cazarea de vineri spre sâmbătă, după ce se termină ONF, problematică

Conform acelorași surse, încă nu este stabilit dacă pentru elevii care au probă de baraj sâmbătă la Informatică se mai asigură cazarea la Brașov pentru a susține proba de acolo, având în vedere că olimpiada de fizică se termină vineri după-amiază cu premierea.

A fost luat în calcul ca elevii să fie preluați de părinți vineri seară după încheierea competiției și să meargă independent la barajul de sâmbătă de la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Politehnica (UNSTPB).

Situația ar urma să fie stabilită în curând, în funcție de deciziile părinților și de opțiunile pe care le găsesc organizatorii pentru copii. Informațiile Edupedu.ro arată că problematică ar fi cazarea, deoarece sâmbătă, pe 27 aprilie, începe Olimpiada Națională de Istorie la Brașov unde sunt așteptate alte sute de elevi.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes