Connect with us
Publicitate

Eveniment

Elevi acuzați de bullying la Școala Gimnazială 5 din Brașov. Părinții susțin că mai mulți copii ar fi fost bătuți și intimidați de doi colegi de clasa a șaptea

Publicat

pe

Au fost pornite anchete în lanț la Școala Gimnazială 5 din Brașov după ce mai mulți părinți au reclamat faptul că copiii lor ar fi agresați și intimidați de doi colegi care învață în clasa a șaptea. O parte dintre elevii loviți sau intimidați nu vor să mai meargă la școală de frică, așa că părinții lor iau în considerarea varianta mutării lor la alte unități de învățământ din oraș, anunță radiobrasovfm.ro.

Publicitate

Părinții susțin că bătăile și intimidările la adresa copiilor lor se întâmplă de cel puțin un an și jumătate și chiar au sesizat situația de nenumărate ori la conducerea școlii, lucrurile nu s-au schimbat. Părinții au povestit despre problemele cu care se confruntă sub protecția anonimatului pentru că se tem de repercusiunile asupra copiilor lor.

„În ultima vreme au existat tot felul de incidente, incidente violente, incidente care mă fac să mă tem pentru siguranța copilului meu. Au fost niște bătăi cu niște găști de copii, pe acolo, au dat foc la o toaletă, copiii sunt bătuți prin curtea școlii, prin clase. Știu de cel puțin un an jumate. Știu și de la ceilalți părinți și de la copilul meu ce se întâmplă acolo. Știu că există colegi de-ai copilului meu care sunt absolut terorizați. Cert este că un număr mare de părinți își duc copilul la psihoterapie, pentru că altă cale de a gestiona bullying-ul de acolo și violențele nu au găsit”, a spus un părinte.

Un alt părinte spune că și copilul lui se teme să vorbească acasă despre ce se întâmplă la școală.

Publicitate

„Înțeleg că sunt în clasă copii care sau copil care amenință, percepe taxă de protecție, dacă nu plătesc aceste taxe, îi așteaptă la ieșirea din școală. Înțeleg că ultimele evoluții de anul acesta au fost aplicarea unor corecții în baie. Au prins un coleg de clasă, l-au bătut. Cu toate eforturile părinților, văd că nu se întâmplă nimic. Din ce știu eu, Școala Nr. 5 era un etalon. Copilul a început să evite să îmi mai povestească. Preferă să plângă și neagă orice lucru, a trebui să aflu de la alți colegi de clasă lucrurile acesteia. Preferă să nu vorbească, spune că face parte din lucru firesc, până când a venit într-o zi și cu telefonul spart acasă, ca să aflu de la părinții altui copil că, de fapt, i-a fost luat telefonul din mână, trântit pe jos, ciupit, făcut în toate felurile, bătut. Adică în fiecare pauză se întâmplă câte ceva”, a declarat un alt părinte.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Brașov spun că acest caz a ajuns și în atenția lor.

„Din declarația directorului unității școlare se pare că fenomenul de bullying există în școala aceea și nu numai acolo. Despre evenimentul la care face referire și despre situația celor doi copii, pentru care a apărut și la Inspectoratul Școlar o reclamație, este ceva mai nouă. Conducerea școlii ne-a declarat acum că sunt în plin anchetă, atât cu elevii clasei, cât și cu părinții acestora, cu profesorii de la clasă. Au fost convocați și reprezentanții Poliției de la Secția 2 și așteptăm rezultatul anchetei. De asemenea, și inspectorul de specialitate din Inspectoratul Școlar, care răspunde de Școala Nr. 5, se va deplasa la școală ca să participe la această anchetă”, precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.

Școala 5 este de mulți ani una dintre cele mai căutate unități din oraș.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes