Connect with us
Publicitate

Eveniment

Eleva de 17 ani, rănită grav în urma prăbușirii internatului din Odorheiu Secuiesc, a murit. Fata era internată în stare critică la spitalul din Târgu Mureș

Publicat

pe

Încă o viață a fost pierdută în urma tragediei cumplite care s-a petrecut în urmă cu aproape trei săptămâni la internatul Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita. Adolescenta de 17 ani, care a fost surprinsă sub dărâmături, în urma prăbușirii zidului exterior al clădirii, a murit pe patul de spital. Fata se afla internată la Secția ATI Copii a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș, iar starea ei era foarte gravă. După o perioadă în care medicii au făcut eforturi supraomenești să o țină în viață pe tânără, din păcate inima ei a încetat să mai bată.

Publicitate

„Marți , în jurul orei 15:30, eleva internată la Secţia ATI Copii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a încetat din viaţă. Medicii din Târgu Mureş au făcut tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a o salva”, a declarat, purtătorul de cuvânt al SCJU Târgu Mureş, Mariana Negoiţă.

Potrivit adevarul.ro, fata, în vârstă de 17 ani, originară din localitatea Albești de lângă Sighișoara, este a doua victimă care a pierit în urma acestui tragic eveniment. David, un coleg al tinerei, tot în vârstă de 17 ani, a pierit și el în urma prăbușirii zidului internatului, iar alte două fete au scăpat cu viață, dar au fost internate în spital vreme de câteva zile.

Guvernul maghiar a oferit școlii un ajutor financiar în valoare de 52.000 de euro pentru înlocuirea echipamentului tehnic al elevilor. Pe de altă parte, Guvernul României a acordat câte 8.000 de lei celor două victime care au părăsit Spitalul Odorheiu Secuiesc și, totodată, 10.000 de lei familiilor fetei decedate și băiatului care și-a pierdut viața.

Publicitate

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală în legătură cu prăbușirea internatului. Autoritățile au numit vinovați directorul de proiect, proprietarul imobilului și antreprenorul care executa lucrările. În același timp, administratorul societății a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Martorii au indicat că prăbușirea zidului a survenit în timpul lucrărilor de canalizare din curte, iar ministrul Educației, Ligia Deca, s-a deplasat la fața locului pentru a investiga situația. În paralel, președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu au solicitat public identificarea vinovaților și tragerea acestora la răspundere.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes