Connect with us
Publicitate

Eveniment

Elena Udrea va fi extrădată în România. Decizia este definitivă

Publicat

pe

Magistrații de la Curtea de Apel din Sofia, Bulgaria au decis astăzi ca Elena Udrea să fie extrădată în România.

Pe toată durata procesului Elena Udrea a susținut tot timpul, în cele două luni de când se află în arest, că nu își dorește să fie predată în România și speră ca măcar justiția din Bulgaria să o judece corect.

Publicitate

Astăzi la ieșirea din sala de judecată fostul ministru al Turismului a făcut o acuzație extrem de gravă.

„În data de 7 aprilie atunci când s-a dat sentința în România în cazul meu, doi judecători din completul care au dat această sentință au fost chemaţi la Parchetul General şi au fost amenințați cu pușcăria dacă nu dau sentința de condamnare în dosarul Gala Bute.

În mod cert decizia împotriva mea s-a luat cu presiune. Au fost cele mai lungi două luni din viaţa mea”, a spus Elena Udrea care a precizat că a făcut 20 de ani politică şi nu îi este frică pentru viata ei, dar are un copil acasă şi se așteaptă la orice dacă o să fie trimisă într-o închisoare din România, potrivit antena3.ro.

Publicitate

Reamintim că la începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanța supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute.

Pe 7 aprilie, Udrea a fost prinsă de poliţia de frontieră din Bulgaria, în timp ce încerca să treacă în Grecia cu un autoturism pe la punctul de trecere Kulata.

La scurt timp Tribunalul districtual din Blagoevgrad a aprobat punerea în executare a mandatului european emis pe numele ei şi extrădarea în România, iar Elena Udrea a atacat acest verdict la Curtea de Apel din Sofia.

Magistrații de la Curtea de Apel din Sofia, Bulgaria au decis astăzi ca Elena Udrea să fie extrădată în România, unde va ispăși o sentință de 6 ani de închisoare cu executare.

Elena Udrea le-a cerut judecătorilor încetarea procesului penal în dosarul Hidroelectrica în care este acuzată că a primit o geantă în care se aflau 3,8 milioane de dolari. Avocatul Elenei Udrea spune că procesul trebuie să înceteze pentru că faptele s-au prescris din 2018, potrivit deciziei CCR.

Publicitate

Elena Udrea a fost prezentă prin videoconferință din Bulgaria. A fost citată în Blagoevgrad, acolo unde se află în arest.

Elena Udrea a fost întrebată de judecători ce își dorește în acest proces și a răspuns că este de acord cu avocatul ei și că își dorește ca de această dată judecătorii să ia în calcul o decizie a CCR.

Dacă cei de la Curtea de Apel București nu vor fi de acord cu încetarea procesului penal, atunci Elena Udrea a spus că va dori să dea o declarație.

A fost dată o amânare în procesul Hidroelectrica. Judecătorii de la Curtea de Apel București au spus că mai așteaptă două săptămâni până la decizia CCR, înainte de a lua o decizie în dosarul Hidroelectrica.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes