Connect with us
Publicitate

Social

Electrocasnice, mobilier și moloz aruncate pe marginea drumurilor din zona turistică a Braşovului. Autorităţile ecologizează DN73A, Râșnov – Pârâul Rece – Predeal

Publicat

pe

Electrocasnice, mobilier și moloz, asta au găsit autoritățile pe marginea drumurilor din zonele turistice ale Brașovului.

Publicitate

Acesta este motivul pentru care, mâine, din inițiativa Prefecturii Brașov va avea loc o acțiune de ecologizare a pădurilor pe o porțiune din DN73A de pe traseul Râșnov – Pârâul Rece – Predeal.

În fiecare zi de luni și vineri, angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brasov curăță drumurile, mai ales vara când traficul turistic e mai intens.

Cu toate acestea cantitatea de deșeuri aruncată de localnici și de turiști în apropierea drumurilor este foarte mare, remarcă purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov, Elekes Robert: „Din păcate acolo a devenit o obișnuință ca oamenii să arunce deșeuri atât la marginea drumului cât și în pădure. Noi, pe tot județul Brașov strângem lunar cam 7 basculante de pe marginea drumurilor naționale, iar o treime din această cantitate provine doar din zona Predeal. Este vorba mai mult de localnici, pentru că găsim electrocasnice, mobilier stricat, deșeuri din construcții. Foarte mulți au case de vacanță în zonă însă nu au contracte pentru salubritate, ei vin în weekend, adună gunoiul în saci și la plecare îl lasă în prima parcare.”

Publicitate

Elekes Robert a adăugat că în acțiune sunt implicate primăriile Predeal și Râșnov, Garda de Mediu și Garda Forestieră, care vor atenționa și ulterior vor adopta modalități de sancționare a celor vinovați, transmite radiomures.ro.

Cei interesați să participe la ecologizare, organizații sau voluntari, sunt așteptați mâine, la ora 10.00, în parcarea din zona Cabanei Cerbu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes