Economic
Electricitate. Ofertele concurențiale ale celor 4 mari jucători de pe piață sunt cu până la 19% mai ridicate decât cele ale celorlalți furnizori

Consumatorii casnici care încă nu au optat pentru un furnizor concurențial n-ar trebui să se relaxeze în urma deciziei Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) de a obliga actualii lor furnizori (foști de ultimă instanță) să le trimită 3 oferte din portofoliul lor, dar nici nu ar trebui să se grăbească să accepte una dintre aceste oferte, scrie Profit.ro.
Motivul: pe piața liberă există oferte cu până la 19% mai avantajoase.
“Acestă practică impusă prin legislația secundară din România, conform analizelor efectuate de Asociația Energia Inteligentă în rândul consumatorilor, induce ideea că, în urma alegerii uneia dintre ofertele primite, consumatorul va beneficia de cea mai mică ofertă din piață existentă la acel moment”, se precizează într-o analiză a Asociației Energia Inteligentă (AEI).
AEI susține că, în realitate, cele mai reduse oferte ale celorlalți furnizori concurențiali din piața de energie, conform Comparatorului de prețuri al ANRE, sunt mai mici cu până la 19% față de prețul concurențial cel mai mic ofertat de furnizorul actual al consumatorului casnic aflat în Serviciul Universal.
De exemplu, pentru Moldova, zona în care E.ON este furnizor de serviciu universal, pe piață, potrivit comparatorului ANRE, există și oferte cu 19% mai reduse decât cea mai bună ofertă concurențială pe care E.ON o transmite propriilor consumatori casnici.
Similar în Oltenia, unde cea mai avantajoasă ofertă concurențială a celorlalți furnizori este cu 17% mai ieftină decât cea mai bună ofertă concurențială trimisă de CEZ propriilor consumatori pe care ar trebui să-i servească în calitate de furnizor de serviciu universal.
În Transilvania, dar și în zona de Nord a Munteniei (Bâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Galați, Vrancea), unde furnizor de serviciu universal este Electrica, există oferte ale celorlalți furnizori concurențiali mai reduse cu 15%-16%.
Cele mai mici diferențe între ofertele concurențiale cele mai bune ale actualului furnizor de serviciu universal și cele ale celorlalți furnizori, de doar 4%, se înregistrează în zonele arondate Enel.
-
Evenimentacum 2 zile
VIDEO / Jaf la Braşov! 76.000 de Euro au fost furaţi de la un bărbat, pe Bulevarul Gării
-
Turismacum 3 zile
O noapte la un hotel de 3 stele în Poiana Braşov a ajuns cât un sejur în Austria, Italia sau Bulgaria: „De banii ăștia mă duc la Innsbruck, îmi mai rămân să merg o săptămână la bulgari / Am luat o vacanță de opt zile în Italia la banii ăștia”
-
Evenimentacum 3 zile
Dubă plină cu lemn fără documente de provenienţă depistată de poliţiştii braşoveni
-
Economicacum 3 zile
Primul hotel Kempinski din România se deschide la Poiana Brașov. Kempinski este grupul hotelier de lux cu cea mai îndelungată existență din Europa
-
Businessacum 3 zile
FOTOREPORTAJ / Povești crestate pe pâine, într-o brutărie din Bod. O fostă jurnalistă din Brașov a renunțat la reportaje și a deschis o mică afacere cu produse de panificație
-
Administrațieacum 2 zile
De mâine, „Miercurea brașovenilor” pe pârtiile din Poiana Brașov. Schiorii din oraş plătesc doar jumătate de preţ la instalaţiile pe cablu din staţiune
-
Economicacum 2 zile
CFR Marfă vinde un hotel din Predeal: „Trebuie să îl ia cineva care se pricepe în domeniul turistic”
-
Turismacum 3 zile
Aproape 1,3 milioane de turişti au ajuns la poalele Tâmpei în primele 10 luni ale anului. Braşovul, în top 3 la nivel naţional