Connect with us
Publicitate

Eveniment

El este profesorul din Covasna acuzat că ar fi bătut 4 elevi, în timpul orelor de curs. Deși a fost reținut, anchetatorii l-au lăsat ulterior în libertate. Acum dascălul s-a întors la catedră

Publicat

pe

Educația este făcută cu pumnul la o școală din comuna Turia, județul Covasna. Un bărbat de 39 de ani, profesor de istorie, este acuzat că ar fi bătut mai mulți elevi, chiar în timpul orelor de curs. Cel mai recent incident s-a petrecut vinerea trecută, pe data de 7 octombrie.

Publicitate

Patru elevi de clasa a șasea ar fi fost bătuți de cadrul didactic, iar unul dintre ei, un băiat de 12 ani, s-ar fi ales cu răni vizibile la cap. Copilul le-a povestit părinților ce s-a întâmplat, iar aceștia au decis să îl ducă la spital pentru investigații medicale amănunțite.

„A trebuit să îl ducă la spital pentru că era umflat la cap. Nu știu ce s-a întâmplat la oră, s-au certat, ei știu ce au făcut. Copilul și-a anunțat mama și ea a sunat profesorul și a aflat că ala s-a întâmplat. Acum copilul nu mai vrea să meargă aici la școală. Trebuie să îl transfere pentru că îi este frică să meargă la școală”, a spus Judith Marton, bunica băiatului lovit.

Medicii care l-au examinat pe elev au constatat că rănile sunt destul de grave și au decis să anunțe poliția despre acest incident. Anchetatorii au intrat pe fir și l-au reținut pentru 24 de ore pe profesorul de istorie. Ulterior, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc au decis să îl cerceteze în libertate. Ba chiar cadrului didactic i s-a permis să se întoarcă la catedră.

Publicitate

Bărbatul lucrează în învățământ de 18 ani, iar de-a lungul timpului superiorii săi spun că nu au avut probleme cu profesorul sau reclamații din partea părinților. Și alți elevi au spus că au sunt loviți des de cadrul didactic, dar copiilor le este teamă să recunoască acest lucru și în fața părinților sau a celorlalți profesori. În schimb, colegii dascălului îi iau apărarea.

„Este un profesor foarte bun, după părerea mea. Îl cunosc de când predăm împreună, aproape 18 ani suntem colegi și în această perioadă s-a dovedi a fi un coleg foarte bun. De la copiii mei niciodată nu am auzit că au fost terorizați sau loviți de profesor”, a spus Maria Cadar, colega profesorului.

„Este un profesor de istorie și predă în clasele 5-8, nu numai aici în școala noastră, predă și la Târgu Secuiesc. Până acum nu am avut nicio problemă. N-am primit nimic pe baza căruia să nu îl primesc în școală pe domnul. Bătaia este exclusă, adică nu trebuie să se întâmple”, a declarat Zite Konczei, directoarea școlii din Turia.

Cazul a ajuns și în atenția inspectorilor școlari.

„Se va constitui o comisie de disciplină la nivelul unității de învățământ care practic va cerceta acest caz și în funcție de rezultat vom lua măsurile corespunzătoare. Ne pare rău că s-a întâmplat”, a declarat Imre Kiss, inspector general al IȘJ Covasna.

Publicitate

Medicii legiști au concluzionat că băiatul de 12 ani, care a ajuns la spital, avea răni pentru care au fost necesare 3-4 zile de îngrijiri medicale. Profesorul de istorie s-a ales cu un dosar penal și este acuzat de purtare abuzivă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes